1 400 доларів за звільнення від призову: за процесуального керівництва спецпрокуратури в Черкасах затримано військовослужбовця-хабарника

1 400 доларів за звільнення від призову: за процесуального керівництва спецпрокуратури в Черкасах затримано військовослужбовця-хабарника
18859 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Черкаською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт вимагання та отримання військовослужбовцем Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки неправомірної вигоди за позитивне вирішення питання про визнання призовника непридатним до проходження військової служби за станом здоров’я та видачу йому військового квитка.

   Установлено, що вказаний військовослужбовець  одержав  від призовника неправомірну вигоду в сумі 1 400 доларів США двома частинами: 27.08.2021 – першу частину в сумі 800 доларів США, 31.08.2021 – другу частину в сумі 600 доларів США.

   Після одержання другої частини неправомірної вигоди фігуранта затримано на місці вчинення кримінального правопорушення слідчими СУГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу відділу БКОЗ Управління СБУ в Черкаській області. Грошові кошти в сумі 600 доларів США, які були предметом другої частини неправомірної вигоди, в затриманого вилучено.

 

   Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Черкаська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,задокументовано,хабар,1400 доларів,військовослужбовець,призовник,військова служба
ПРЯМИЙ ЕФІР