Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 23 вересня 2021 року

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 23 вересня 2021 року
336996 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Протягом минулої доби, 22 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою. Порівняно з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення значно зросла.

Збройні формування Російської Федерації нарощували обстріли позицій українських захисників, 12 разів порушивши режим припинення вогню, з них 2 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 

В напрямку СВІТЛОДАРСЬКА противник відкривав прицільний вогонь по позиціях українських воїнів, використовуючи великокаліберні кулемети.

На Приазов’ї ворог тричі застосував безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснив скидання ВОГ-17 біля ПАВЛОПОЛЯ та двічі біля ВОДЯНОГО. 

Також поблизу цих населених пунктів противник тричі здіснив обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, два з яких в бік ВОДЯНОГО.

Російські найманці вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї в районі населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та НОВОТОШКІВСЬКЕ. Крім того, неподалік НОВОТОШКІВСЬКОГО незаконні збройні формування двічі застосували гранатомети різних систем. 

Поблизу ПРИЧЕПИЛІВКИ російсько-окупаційні війська двічі застосували заборонене озброєння, здійснивши 23 постріли з мінометів калібру 120 мм.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Їм було надано невідкладну домедичну допомогу та евакуйовано до шпиталю. Стан здоров’я воїнів – задовільний.

Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння. 

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Протягом поточної доби, 23 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил  контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації. 

Разом до перемоги!

Слава Україні!

ПРЯМИЙ ЕФІР