Ювенальні прокурори Донеччини розповіли школярам про важливу роль прокуратури у розвитку держави

Ювенальні прокурори Донеччини розповіли школярам про важливу роль прокуратури у розвитку держави
387914 ПЕРЕГЛЯДІВ
Ювенальні прокурори Донеччини вчергове зустрілися з учнями загально-освітніх шкіл та ліцеїв та поговорили з ними про важливу роль юриста у державі та суспільстві, а також розкрили переваги цієї професії.
 
          
 
Під час лекцій прокурори акцентували увагу слухачів на тому, що одним із головних завдань органів прокуратури у сфері охорони дитинства є додержання прав і свобод  дітей, гарантованих Кримінальним процесуальним кодексом України та законами України, іншими міжнародно-правовими актами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.
 
          
 
Крім того, спікери на наглядних прикладах роз’яснили питання вільного доступу кожного громадянина до правосуддя, їх захисту від дискримінації, а також процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, фігурантами яких є неповнолітні. Значну увагу прокурори приділили темам адміністративної та кримінальної відповідальності школярів, а також їх батьків.
 
          
 
Під час жвавого діалогу школярі зацікавились роботою прокурорів, а деякі зі старшокласників запевнили лекторів у тому, що у майбутньому хочуть стати юристами та працювати в органах прокуратури. 
 
Загалом ювенальні прокурори відвідали 14 навчальних закладів регіону, де їх слухачами стали 143 школяра.
ПРЯМИЙ ЕФІР