Викрито колекторів, які погрожували мешканцям Київщини та розповсюджували зображення порнографічного характеру

Викрито колекторів, які погрожували мешканцям Київщини та розповсюджували зображення порнографічного характеру
5588 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури Київської області викрито діяльність колекторського «кол-центру», який шляхом погроз примушував громадян до виконання цивільно-правових зобов’язань та розповсюджував зображення порнографічного характеру (ст. 301, ч. 2 ст. 355 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, оператори кол-центру телефонували працівникам однієї зі шкіл Броварського району з вимогами повернення боргів за кредитування. Телефонували колектори також особам, які не мали жодних фінансових зобов’язань. При цьому у телефонних розмовах погрожували застосуванням насильства, відібранням майна за рахунок боргу тощо. Крім того, вдавалися колектори і до створення за допомогою монтажних програм фото з елементами порнографічного змісту із зображенням боржників та розміщували їх в створеній групі одного з месенджерів.

Викрито колекторський центр у Дніпрі.  За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та документи.

Тривають слідчі дії з метою встановлення всіх обставин цього злочину.

Досудове розслідування здійснюється Броварським райуправлінням ГУ Нацполіції у Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ПРЯМИЙ ЕФІР