Світова організація торгівлі планує ввести субсидії для Індії

Світова організація торгівлі планує ввести субсидії для Індії
2993 ПЕРЕГЛЯДІВ

На міжнародній конференції з питань сталого розвитку та продовольчої безпеки Індія наголосила, що політика має захищати інтереси дрібних фермерів та зберігати місцеві культури харчування, що, у свою чергу, зробить значний внесок у продовольчу безпеку. Ця тема була згадана як ключова частина загальної продовольчої безпеки, однієї з пріоритетних областей, обраних G20 на останній зустрічі.

Індія та інші країни, що розвиваються, здійснюють великі державні програми з закупівлі, накопичення та розподілу продовольчого зерна серед тих, хто потребує. Країни з багатшою економікою стверджують, що деякі програми створення запасів вважаються спотворюючими торгівлю, коли вони передбачають закупівлю у фермерів за цінами, встановленими урядами, як, наприклад, індійська програма мінімальних цін, для підтримки малого бізнесу.

Наразі у СОТ діє "мирне застереження", яке дозволяє безперервну реалізацію індійської програми продовольчої безпеки доти, доки не буде знайдено постійне рішення. Це дозволяє країні закуповувати та зберігати продовольче зерно для розподілу серед бідних верств населення, не наражаючись на санкції з боку членів СОТ, навіть якщо вона порушує 10-відсотковий ліміт субсидій, встановлений багатостороннім торговим органом.

 

Правила СОТ у сфері сільськогосподарських субсидій спрямовані проти країн, що розвиваються, таких як Індія, які мають підтримувати велику кількість бідних фермерів, оскільки таки виплати включені до заборонених субсидій, які не можуть перевищувати 10 відсотків (мінімальний рівень) від вартості продукції.

ПРЯМИЙ ЕФІР