ЄС оголосила переможців премії "Інноваційний радар" 2021 року

ЄС оголосила переможців премії "Інноваційний радар" 2021 року
972 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ознайомтеся з двома найкращими інноваторами цього року, які фінансуються ЄС: Фінська компанія MetGen, спільний переможець Гран-прі, та C2CA Technology, Нідерланди, переможець у категорії Sustainability Tech.

З 2015 року Європейська комісія присуджує премію Innovation Radar найкращим інноваторам, які фінансуються ЄС. Цього року з 12 фіналістів 4 лауреати були відзначені за перспективні досягнення. Загальний приз дістався постачальнику біотехнологічних рішень MetGen, а приз за технологію сталого розвитку компанії C2CA Technology.

Фінська компанія MetGen виграла спільний приз "Інноваційний радар 2021" за розробку революційного рішення на біологічній основі для заміни нафтохімічних рішень на основі воску, які використовуються сьогодні у картонних пакувальних коробках. Розроблена постачальником біотехнологічних рішень стійка біодобавка для картону на основі волокон робить картонну упаковку більш міцною та вологостійкою. Крім того, відсутність нафтохімічних продуктів у картоні полегшує переробку упаковки.

 

Переможцем у категорії "Інновації у галузі технологій сталого розвитку" стала голландська компанія C2CA Technology за свою революційну систему переробки будівельних матеріалів. Ця технологія допоможе зробити будівельний сектор циркулярним та значно скоротити викиди парникових газів. 

ПРЯМИЙ ЕФІР