Всесвітній економічний форум представив переможців премії «Нові чемпіони»

Всесвітній економічний форум представив переможців премії «Нові чемпіони»
3621 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нові компанії-чемпіони Всесвітнього економічного форуму вивчають бізнес-моделі, технології та стратегії сталого зростання, які будуть потрібні під час четвертої промислової революції.

У світі, що швидко змінюється, де нерівність зростає, а навколишнє середовище знаходиться під безпрецедентною загрозою, нам потрібні нові підходи до ведення бізнесу, засновані на інклюзивності та стійкості.

Саме це поставили перед собою члени спільноти "Нові чемпіони" Всесвітнього економічного форуму.

Чотири переможці та один почесний номінант премії "Нові чемпіони" 2021 року представляють п'ять континентів: Африки, Азії, Європи, Північної Америки та Центральної Америки. Усі їхні проекти втілюють у собі такі цінності, як інновації, стійкий вплив та користь суспільству.

Список переможців:

1. Шанхайська компанія 360 DigiTech, що спеціалізується на фінансових технологіях, створила безкоштовного бота зі штучним інтелектом (ІІ) під назвою Epidemic Talk, щоб допомогти малому та середньому бізнесу та державним організаціям по всьому Китаю отримати доступ до актуальної інформації про пандемію COVID-19.

2. Латиноамериканська продовольча компанія AgroAmerica пожертвувала десять гектарів своїх плантацій у Південно-Західній Гватемалі для будівництва Центру розвитку людського потенціалу, що забезпечує освіту та охорону здоров'я для 12 громад, у яких вона працює.

3. Компанія o9 Solutions, розташована в Далласі (штат Техас, США), використовує можливості штучного інтелекту та великих даних для того, щоб допомогти компаніям значно покращити планування та прийняття рішень.

4. Компанія Ankorgaz, розташована в Павії, Італія, допомогла стати піонером у виробництві біоСПГ – екологічно чистої версії зрідженого природного газу та екологічного замінника дизельного палива – з харчових та сільськогосподарських відходів.

 

Південноафриканська компанія Risk Insights є першою компанією в Африці, яка створила інструмент на основі штучного інтелекту для оцінки екологічних, соціальних та управлінських (ESG) показників компаній, зареєстрованих на основних фондових біржах континенту – стала почесним п’ятим номінантом премії «Нові чемпіони». 

ПРЯМИЙ ЕФІР