Війна в Ефіопії призводить до протестів в США

Війна в Ефіопії призводить до протестів в США
4317 ПЕРЕГЛЯДІВ

В окрузі Колумбія Сполучених Штатів Америки проживає найбільша кількість вихідців із Ефіопії у США. За оцінками деяких місцевих експертів, тут проживає до 250 000 американців ефіопського походження, включаючи іммігрантів і нащадків, що народилися в США. Наразі, коли бойові дії в Ефіопії посилюються, на вулиці Вашингтона виходять протестувальники як за, так і проти уряду країни.

"Люди, які роками жили в гармонії, тепер змушені встати на чийсь бік. ... Діти змушені бути або з матір'ю, або з батьком", - каже Цехайє Теферра, засновник і президент Ради розвитку ефіопської громади, розташованої недалеко від Вашингтон в Арлінгтон, Вірджинія. "Це дуже складна ситуація".

Навіть незважаючи на глибокі розбіжності між ними, серед американців ефіопського походження, були й спільні точки дотику. Багато хто з них сказав, що розчарований реакцією уряду США і бояться за безпеку друзів і родичів в Ефіопії.

 

Війна в Ефіопії почалась в листопаді минулого року після проведення виборів в місті Тиграй. З того часу в країні не зупиняються бойові дії.

ПРЯМИЙ ЕФІР