НАТО може розмістити до 300 тисяч військових на кордоні з рф, – Politico

НАТО може розмістити до 300 тисяч військових на кордоні з рф, – Politico
293422 ПЕРЕГЛЯДІВ

У НАТО обговорюють укріплення східних рубежів на кордоні з рф, щоб не дозволити розширення війни за межі України. Для цього захід може виставити до 300 тисяч військових на кордоні з державою-терористом.

Про це повідомляє Politico.

Посилити східні рубежі країн НАТО планують почати вже у найближчі кілька місяців. Робиться це для того, щоб не допустити розширення географії війни з рф.

НАТО має переконати окремі країни надати різні елементи: військових, навчання, інфраструктуру і найважливіше - велику кількість зброї, обладнання та боєприпасів.

Через війну в Україні країни Альянсу зіштовхнулися з дефіцитом боєприпасів, тому існує ризик, що не всі союзники готові будуть виконати свої обіцянки щодо розбудови оборони на сході.

"Якщо нема когось, хто готує страву і каже всім, що принести, тоді всі принесуть картопляні чипси, тому що картопляні чипси дешеві, їх легко дістати", - прокоментував цю ситуацію колишній заступник помічника міністра оборони США з європейських питань і політики НАТО Джеймс Таунсенд.

Вже цієї весни військові лідери Альянсу планують подати оновлені регіональні плани щодо оборони. Розглядається питання щодо розміщення на кордоні з рф до 300 тисяч військових країн НАТО.

stopcor.org

Теги: НАТО , війна в Україні,кордон з рф
ПРЯМИЙ ЕФІР