Проект Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA – DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу.

Проект Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA – DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу.
58178 ПЕРЕГЛЯДІВ

У жовтні цього року розпочинається пробний проект Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA – DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу. Українські школи матимуть змогу показати дітям, що іноді може стояти за їхніми вчинками і як захистити себе.

Організатори та ідейники проекту хочуть, щоб кожна дитина, незалежно від віку, статі та свого місцезнаходження, почувалася в безпеці. Тому спеціально для шкіл, ліцеїв та технікумів, у співпраці з правозахисниками та психологами, а також з Міністерством освіти та науки, було розроблено програму DOCU/ТИЖНЯ, яка має боротися з булінгом та всіма його проявами.

Зараз це доволі популяризована тема, що не може не радувати. Люди більше не хочуть закривати очі на актуальні проблеми. Самогубство стоїть на другому місці серед причин смерті у віковій категорії з 15 до 29. Підлітки, які зіштовхуються з булінгом, не просять про допомогу. Вони не знають куди звертатися через стереотипи про шкільне життя і «те, що нас не вбиває, робить сильнішими».

Своїм досвідом пережитого булінгу поділилася відома українська виконавиця Alyona Alyona. Нещодавно вона випустила відео на свої пісню «Bulling», де постала в образі захисниці всіх, хто терпить знущання.

Щоб підтримати проект, організатори відзняли ролик, у якому взяв участь Ігор Хворостяний – Амбасадор Кампанії проти кібербулінгу Docudays UA, яка запустилась у березні 2019 року. Її основна ціль – зменшити прояви кібербулінгу через освітні та інформації програми для суспільства.

Реєстрація на DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу триває до 27 вересня. Участь у проекті безкоштовна, та варто зазначити, школи-учасниці обиратимуться на конкурсних засадах. 

 

Автор: narod-ukraine.com
ПРЯМИЙ ЕФІР