Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, згідно з яким зможе розробляти план оборони України

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, згідно з яким зможе розробляти план оборони України
59223 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №1011 про внесення змін до Закону України «Про оборону України» щодо організації оборони держави.

У пояснювальній записці, до Закону «Про оборону України» додалися кілька нових пунктів:

У статті 1 йдеться про визначення плану оборони України. А саме це сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

У статті 2 йдеться про основи оборони України. Для організації оборони держави Рада національної безпеки і оборони України розробляє та приймає рішення щодо проекту плану оборони України. Рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо плану оборони України вводиться в дію указом Президента України з одночасним затвердженням військово-адміністративного поділу території України. Проект військово-адміністративного поділу території України розробляє та подає Президентові України на затвердження Кабінет Міністрів України.

Порядок розробки плану оборони України визначається Радою національної безпеки і оборони України.

ПРЯМИЙ ЕФІР