МАЙЖЕ 210 ТИС ГРИВЕНЬ ЗАБОРГОВАНОЇ ЗАРПЛАТИ СТЯГНУЛИ ДЕРЖАВНІ ВИКОНАВЦІ З ДП “ДЕРЖАВНИЙ МИРГОРОДСЬКИЙ ГРЕНАЖНИЙ ЗАВОД”

МАЙЖЕ 210 ТИС ГРИВЕНЬ ЗАБОРГОВАНОЇ ЗАРПЛАТИ СТЯГНУЛИ ДЕРЖАВНІ ВИКОНАВЦІ З ДП “ДЕРЖАВНИЙ МИРГОРОДСЬКИЙ ГРЕНАЖНИЙ ЗАВОД”
255183 ПЕРЕГЛЯДІВ

Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом (ст. 43 Конституції України). А от невиплата заробітної плати – це одна з найболючіших соціально-економічних проблем держави.

Державні виконавці області докладають максимум зусиль аби недобросовісні роботодавці почали дотримуватися законодавства і заборговані кошти надійшли працівникам.

«Станом на 23.09.2019 стягувачам в рахунок погашення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами перераховано 8 392 484 грн», – повідомив очільник полтавської юстиції Олег Тимченко.

В області є й великі підприємства, що заборгували значній кількості робітників гроші, є й маленькі, де заборгованість складає кілька тисяч, та кожен працівник повинен отримати зароблені гроші.

«209 919 грн стягнули державні виконавці з ДП «Державний миргородський гренажний завод» на користь 6 стягувачів», – розповів Олег Тимченко.

Варто наголосити, що за порушення термінів виплати заробітної плати, виплату її не в повному обсязі, за безпідставну невиплату заробітної плати громадянам більше ніж за один місяць, вчинену умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності, передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність (штрафи, виправні роботи, обмеження волі, позбавлення волі).

ПРЯМИЙ ЕФІР