З обов’язковим залученням до праці: оголошено обвинувальний вирок крадію, який наживався навіть на близьких друзях

З обов’язковим залученням до праці: оголошено обвинувальний вирок крадію, який наживався навіть на близьких друзях
170826 ПЕРЕГЛЯДІВ

Три з половиною роки обмеження волі стануть покаранням для зловмисника, який бачить сенс свого життя у постійному зловживанні довірою громадян з метою нахабного заволодіння їхнім майном.

Так, судом оголошено вирок чоловіку, який обвинувачувався у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України.

 Краматорською місцевою прокуратурою, яка підтримувала публічне обвинувачення, доведено у суді, що у період з березня 2018 року по квітень 2019 року 33-річний мешканець Краматорська, маючи 6 судимостей за розбійні напади, крадіжки і шахрайства, знову скоїв низку злочинів проти власності.

 Зокрема, заволодів ноутбуками двох своїх приятелів, пообіцявши незабаром їх повернути, викрав у жінки, з якою проводив дозвілля, мобільний телефон, а у іншої, яка попросила зняти з її картки грошові кошти – 550 грн. Ще у одного товариша поцупив телефон, узявши його начебто для термінового дзвінка, а у продавця в магазині телефон просто викрав із тумбочки. Два інших магазини залишились без кількох одиниць кави та кондитерських виробів, що також приглянулись зухвалому крадію.

 Загальна сума шкоди, завдана потерпілим, склала 20 207 грн.

 За вироком суду, шахраю-рецидивісту призначено покарання у вигляді тримання у кримінально-виконавчій установі відкритого типу в умовах здійснення за ним нагляду та з обов’язковим залученням до праці.

Теги: законісправедливість
ПРЯМИЙ ЕФІР