Миколаївська юстиція продовжує проведення заходів щодо протидії булнгу

Миколаївська юстиція продовжує проведення заходів щодо протидії булнгу
142556 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всеукраїнський тиждень протидії булінгу завершився, але робота в даному напрямі триває. Цими днями спеціалісти Управління державної реєстрації НПА, правової роботи та правової освіти завітали до школярів Доманівщини та Березанщини. Протягом занять з дітьми говорили про шкільний булінг та про те як він виглядає. Адже деколи ми можемо навіть не розуміти, що те, що відбувається з нами – це булінг.
Нагадаємо, що булінг – це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується фізичним або психологічним насильством.
Види булінгу досить різноманітні:
Фізичний (завдання ударів, штовхання, підніжки та ін.)
Економічний (крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей жертви, вимагання грошей тощо).
Психологічний (обзивання, глузування або висловлювання, якими ображається стать, раса або національність, виключення інших із групи чи розповсюдження пліток або чуток)
Сексуальний (принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, фотографування та відеозйомки у переодягальнях, сексуальні погрози та жарти).
Кібербулінг (образливі повідомлення з погрозами, відредаговані фотографії, блокування акаунтів, шантаж в мережі, висміювання в закритих групах в соц. мережах).

Багато хто не надає булінгу великого значення. Але насправді це не просто пустощі або грубість, а особлива форма взаємин, яка за відсутності своєчасної реакції переростає в насильство.

ПРЯМИЙ ЕФІР