В Одесі відбувся І південний форум, присвячений протидії булінгу у шкільному середовищі

В Одесі відбувся І південний форум, присвячений протидії булінгу у шкільному середовищі
170710 ПЕРЕГЛЯДІВ

Булінг – це проблема, яка на сьогоднішній день перебуває на слуху у кожного, адже на початку цього року на законодавчому рівні було встановлено відповідальність за його вчинення.

Саме спільному обговоренню цього питання був присвячений І південний форум, який відбувся в Одеському правовому клубі Pravokator.

Під час панельної дискусії батьки, вчителі, психологи, науковці, судді, правники та усі небайдужі до цього явища обговорювали як об’єднати зусилля для спільної боротьби з булінгом у шкільному середовищі.

Учасники обговорили причини виникнення булінгу, негативні наслідки, яких зазнають учасники ситуацій з булінгом, а також можливі варіанти взаємодії усіх органів та структур для боротьби з ними.

«Виховувати у дітей толерантність, людяність, доброту, а також направляти їхню енергію у правильне русло – основне завдання, яке стоїть перед кожним, адже тоді у них не буде часу на такі дурниці як булінг», - зауважили учасники заходу.

Під час форуму були також презентовані інформаційні матеріали, розроблені системою надання безоплатної правової допомоги та партнерами з тематики заходу, а також методичний посібник для педагогічних працівників «Протидія булінгу у шкільному середовищі», створений в рамках проекту, що реалізується Громадською організацією «Правозахисний ромський центр» спільно з Координаційним центром з надання правової допомоги за фінансової підтримки українського-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Теги: #СтопБулінг,#РазомПротиБулінгу
ПРЯМИЙ ЕФІР