Прокуратура домоглась більш суворого покарання чоловіку, який жорстоко забив до смерті свого знайомого з «виховною метою»

Прокуратура домоглась більш суворого покарання чоловіку, який жорстоко забив до смерті свого знайомого з «виховною метою»
255373 ПЕРЕГЛЯДІВ
Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області апеляційним судом призначено більш суворе покарання мешканцю м. Маріуполя, засудженому за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (заподіяння умисних тяжких ушкоджень потерпілому, які спричинили його смерть) КК України.
 
 
 
У суді доведено, що у серпні 2017 року раніше неодноразово судимий за спричинення тілесних ушкоджень, вбивство через необережність, крадіжки та  незаконне зберігання зброї, 31-річний місцевий мешканець після спільного вживання спиртних напоїв у Центральному районі м. Маріуполя зі своїм 58-річним знайомим, запідозрив його у дрібній крадіжці свого майна. Для того, щоб провчити «крадія», чоловік почав наносити потерпілому не менше 9 ударів кулаками та ногами по голові та тулубу.
 
 
 
Від отриманих тяжких травм потерпілий помер у лікарні.
 
 
 
У березні 2019 року Жовтневий районний суд м. Маріуполя визнав правопорушника винним у вказаному злочині та засудив до 7 років 6 місяців позбавлення волі. Прокуратура визнала такий вирок занадто м’яким та подала апеляційну скаргу.
 
 
 
Апеляційний суд, дослідивши усі докази надані прокурором та той факт, що зловмисник не визнав своєї провини, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким засудженому обрано покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.
ПРЯМИЙ ЕФІР