Яким чином здійснюватиметься перерахунок виплат пенсіонерам, які працюють

Яким чином здійснюватиметься перерахунок виплат пенсіонерам, які працюють
116289 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українцям, що досягли пенсійного віку та які після виходу на пенсію продовжують працювати перерахунок пенсії буде здійснено автоматично.

Порядок цього перерахунку затверджується частиною IV ст. 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Кожного року з 1 квітня Пенсійний фонд буде перераховувати пенсії автоматично без додаткових звернень. Порядок перерахування виплат буде здійснено тим пенсіонерам, які на 1 березня набули право на проведення перерахунку з урахуванням страхового стажу або страхового стажу та заробітної плати.

Для осіб, що продовжують працювати після призначення пенсії, перерахунок проводитися з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу незалежно від кількості перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із доходу. За бажанням перерахунок може проводиться із заробітної плати за періоди страхового стажу із урахуванням показника середньої заробітної плати тобто доходу, який враховується під час призначення попереднього перерахунку.

Для осіб, що мають менше як 24 місяці страхового стажу, перерахунок  можна здійснити не раніше ніж через два роки після призначення з урахуванням страхового стажу після її призначення та заробітної плати, з якої буде призначено пенсію.

Якщо пенсіонер продовжив працювати та  набув стажу достатнього для начислення пенсії, а саме 35 років страхового стажу для чоловіків та  30 років – для жінок. Після написання заяви проводиться відповідний перерахунок пенсії незалежно від того, скільки часу минуло після призначення пенсії, з урахуванням заробітної плати, з якої буде призначено пенсію.

Автор: narod-ukraine.com
ПРЯМИЙ ЕФІР