«Юстиція: минуле, теперішнє, майбутнє»: в Одесі відбувся І етап правового турніру для студентів

«Юстиція: минуле, теперішнє, майбутнє»: в Одесі відбувся І етап правового турніру для студентів
92940 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міжнародному гуманітарному університеті відбувся І етап правового бліц-турніру для студентів «Юстиція: минуле, теперішнє, майбутнє», організований обласним управлінням юстиції.               

П’ять команд позмагалися за звання кращих знавців права, відповідаючи на питання про історію становлення юстиції та виконуючи різноманітні ситуаційні завдання.

Турнір складався з трьох етапів:

- надання коротких відповідей на питання щодо діяльності органів юстиції у минулому та сьогоденні;

- виконання ситуаційних завдань на правову тематику;

- дебати, під час якого учасники  готували позиції «за» «проти» та «рецензію» на новації Закону України «Про державну службу».

За результатами змагань перемогу здобула команда Juscutum, яка згодом позмагається у міжвузівському етапі конкурсу та матиме можливість стати абсолютним чемпіоном.

«Дуже важливо пам’ятати про те, що було, знати те, що є, і думати про те, як воно буде! Ви показали, що ви знаєте історію, знаєте, що відбувається зараз і дивитеся на те, що треба буде врахувати у подальшому. Дуже важливо, щоб ви це пам’ятали, коли будете у майбутньому працювати в органах законодавчої та виконавчої влади», - зауважив очільник обласної юстиції Руслан Сауляк.

ПРЯМИЙ ЕФІР