Перед судом постане директор підрядної організації, який обвинувачується у підробці документів та заволодінні бюджетними коштами

Перед судом постане директор підрядної організації, який обвинувачується у підробці документів та заволодінні бюджетними коштами
116335 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дружківським відділом Краматорської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу) КК України стосовно 54-річного керівника підрядної організації.

За версією слідства, 24 травня 2018 року між комунальним підприємством «Управління капітального будівництва» Дружківської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на реконструкцію громадської будівлі Управління соціального захисту населення, загальною вартістю понад 6 млн грн.

Проте директор підрядної організації, діючи умисно, з корисливих мотивів, склав та посвідчив своїм підписом акти виконаних будівельних робіт, достовірно знаючи, що відомості в частині фактично виконаних робіт та їх обсягів не відповідають дійсності: зокрема, підрядником, у порушення умов договору, не очищено від вапняної фарби стелю та стіни приміщень, а також завищено ціни на придбані будматеріали, у тому числі проводи, оцинкований профіль, теплоізоляційні полістирольні плити тощо.     

На підставі зазначених актів на рахунок підрядника безпідставно перераховано бюджетні кошти. 

На теперішній час досудове розслідування завершено.

Максимальне покарання за санкціями статей - до п'яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Теги: законісправедливість
ПРЯМИЙ ЕФІР