Кіберполіція викрила екс-адміністратора одного з відомих хакерських форумів

Кіберполіція викрила екс-адміністратора одного з відомих хакерських форумів
31082 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівниками кіберполіції в Чернігівській області, було викрито 33-річного чоловіка у поширенні вірусів серед користувачів мережі. Раніше він проходив службу у ЗСУ та займав посаду інженера комп’ютерних мереж. Після звільнення чоловік почав заробляти на життя продажем баз даних.

Хакер розсилав на техніку користувачів мережі інтернет спам-розсилки з вірусами, які надавали йому доступ до усієї конфіденційної інформації потерпілих. Викрадені дані він зберігав на своєму комп’ютері та вносив до своє бази даних яка налічувала близько мільйона осіб.

Під час огляду комп’ютера зловмисника були вилучені текстові документи, що містили інформацію таку як: логіни та паролі, данні банківських карт, електронних гаманців. Загальний об’єм яких становив більше 20 GB (один такий текстовий документ вміщує до 100 тисяч записів). Після того ця інформація могла використовуватися для шантажу, шахрайства, викрадення коштів з банківських рахунків та інших правопорушень щодо потерпілих.

Відтепер працівниками кіберполіції було вилучено комп’ютер з якого проводились злочинні операції та відкрито кримінальне провадження за статтею 361-2 (Несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) КК України. Тепер чоловікові загрожує покарання у вигляді до двох років ув’язнення.

 

ПРЯМИЙ ЕФІР