Двох майстрів механічного цеху судитимуть за нехтування вимогами з охорони праці, яке призвело до тяжкого травмування працівника

Двох майстрів механічного цеху судитимуть за нехтування вимогами з охорони праці, яке призвело до тяжкого травмування працівника
35825 ПЕРЕГЛЯДІВ
Краматорською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальні акти за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) КК України стосовно двох майстрів механічного цеху промислового підприємства.
 
 Досудовим розслідуванням встановлено, що 25 квітня 2018 року під час роботи токаря на горизонтально-розточувальному верстаті рукав його одягу потрапив на свердло, в результаті чого чоловіка захопило за одяг та накрутило на свердло. З тяжкими травмами та у непритомному стані потерпілого доставлено до лікарні.
 
 До настання цієї події призвела недбалість з боку майстра та старшого майстра ділянки механообробки, які згідно своїх посадових інструкцій, повинні здійснювати суворий контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів та виконанням робіт у відповідності з вимогами законодавства про охорону праці. 
 
 За санкцією статті, обвинуваченим загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Теги: законісправедливість
ПРЯМИЙ ЕФІР