Чоловік, який у власній квартирі організував домашню нарколабораторію та притон постане перед судом

Чоловік, який у власній квартирі організував домашню нарколабораторію та притон постане перед судом
30042 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 313 (незаконне виготовлення та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин), ч. 1 ст. 315 хиляння особи до вживання психотропних речовин), ч. 1 ст. 309 езаконне виготовлення і зберігання психотропних речовин) та ч. 1 ст. 317 (організація, надання або утримання місць для незаконного вживання психотропних речовин) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні-березні 2020 року мешканець м. Краматорська, влаштувавши на власній кухні так звану домашню нарколабораторію, виготовив психотропні речовини амфетамін та метамфетамін для особистого вживання.

У подальшому чоловік надав свою квартиру наркозалежним громадянам для вживання наркотиків та схилив до введення внутрішньовенної ін’єкції метамфетаміну знайомого, який раніше не вживав наркотичних засобів. 

У ході обшуків за місцем мешкання зловмисника виявлено та вилучено психотропні речовини, прекурсори та лабораторне обладнання для їх виготовлення.

За санкціями статей, обвинуваченому загрожує  до 5 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Донецької області

ПРЯМИЙ ЕФІР