Петровський Олександр Володимирович: підтримка соціальних та художніх проектів, присвячених рідній мові, сьогодні є дуже важливою

Петровський Олександр Володимирович: підтримка соціальних та художніх проектів, присвячених рідній мові, сьогодні є дуже важливою
33631 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у Дніпрі був запущений художній проект, присвячений українській мові та культурі.

Організатором та одним з основних ідейних натхненників став місцевий меценат та підприємець Петровський Олександр Володимирович.

Силами власного Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович залучив фахівців та волонтерів.

Були запрошені учасники та створений план проведення заходу. Як повідомили організатори, українська мова часом незаслужено забувається. Для того щоб діти та дорослі пишалися своєю мовою та користувалися нею у побуті, був розроблений певний план заходу.

Спочатку під час дискусії учасники розглянуть тему важливості вивчення та популяризації рідної мови. Згодом до перегляду пропонується фільм «Говоримо українською», а після завершення – обговорення побаченого разом з учасниками фільму. У програмі проекту – також прослуховування української музики та її обговорення під час чаювання. Завершити тематичну зустріч організатори планують підбиттям підсумків та створенням плану щодо цього проекту на майбутнє.

Проект «Говоримо українською» уже проводився з ініціативи Фонду. Наразі він має важливі приємні наслідки: молодь цікавиться українським кіно і піснею, починає послуговуватися рідною мовою у житті частіше.

Теги: Петровський Олександр Володимирович,Міжнародний благодійний фонд «Солідарність»
Автор: redactor.kharkiv
ПРЯМИЙ ЕФІР