Ексголову «Укравтодору» затримали в Польщі за підозру в корупційних злочинах

Ексголову «Укравтодору» затримали в Польщі за підозру в корупційних злочинах
192588 ПЕРЕГЛЯДІВ

Славоміра Новака колишнього керівника Державної служби автомобільних доріг України та ексміністра транспорту Польщі було затримано в ході українсько-польської антикорупційної операції на теренах Польщі за підозрою в участі злочинних діяннях.


Відомо, що пана Новака підозрюють в корупції. Його відкрито звинувачують в хабарництві. Раніше Славомір Новаков висував свою кандидатуру на посаду в «Укрзалізниці» в наглядову раду. Але наразі він є підозрілим в злочинній діяльності в сфері дорожнього господарства.


Пан Лещенко відповів, що Новаков був його конкурентом за посаду в «Укрзалізниці». Дві кандидатури Новака і Лещенка було запропоновано Номінаційному комітету, і більшість голосів було за Лещенка, який наразі є очільником наглядової ради в «Укрзалізниці».


Антикорупційне бюро України співпрацюючи з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Центральним антикорупційним бюро Польщі, проводять обшуки в Україні, а саме у Львові та Києві. А ще, в рамках українсько-польської антикорупційної співпраці розслідування проводиться також і в межах Польщі.


Представники НАБУ повідомляють, що польське антикорупційне бюро затримали в себе ексміністра транспорту Польщі, ексглаву «Укравтодору» та громадянина Польщі Славоміра Новака за підозрою в скоєнні корупційних злочинів.


Пан Новак з 2011 по 2013 рік займав посаду міністра транспорту Польщі, а з 2016 по 2019 – очільник «Укравтодору».Також підозру висувають польським екскомандиру військової частини Даріушу Завадка і бізнесмену Яцеку П, які входили в злочинне угрупування разом з Новаком.

Теги: Славомір Новак,НАБУ,Корупційні схеми,Інформаційне агентство,УКРАЇНА ІНФОРМ
Автор: News Ukraine
ПРЯМИЙ ЕФІР