Еміль Карленович Арутюнян: чим знаменитий підприємець та меценат на Дніпропетровщині та за її межами?

Еміль Карленович Арутюнян: чим знаменитий підприємець та меценат на Дніпропетровщині та за її межами?
202512 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як відомо, волонтерська та меценатська діяльність неодноразово рятувала Україну у складних ситуаціях. Не був винятком складний 2014 рік, а також сучасний соціальний та військовий стан в Україні. Один з найбільших та постійних волонтерів Дніпра та області – Еміль Арутюнян. Разом зі своїм постійним партнером та другом Олександром Петровським він зробив чимало добрих справ протягом останніх років і не зупиняється на досягнутому, доки в на рідній Дніпропетровщині та інших регіонах України є ті, кому необхідна допомога.

Меценатська діяльність Еміля Арутюняна


Еміль Карленович надає допомогу всім, хто її потребує. Це і дитячі будинки та інтернати, і лікарні, у тому числі медичні заклади для військових, поранених у зоні ООС. Чималу допомогу від нього отримують бійці, які перебувають на передовій. Не забуває меценат про духовність, фінансово та інформаційно сприяючи побудові та відновленню храмів на всій території Дніпропетровської області та України. У більшості починань йому допомагає його постійний партнер і друг Олександр Петровський, який створив та розвиває благодійний фонд «Солідарність».
Будівництво, реконструкція та розвиток церков – важливий напрямок роботи цих двох Дніпровських меценатів. Саме їхня заслуга у тому, що в обласному центрі з’явилися та відкрилися храми Різдва Пресвятої Богородиці, храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана радість» та найбільша вірменська церква на території Східної Європи – храм Святого Григора Лусаворича Вірменської Апостольської Церкви. Відкриття та освячення вірменської церкви нещодавно урочисто провів Католикос Гарегін ІІ, відзначивши заслуги Еміля Арутюняна та Олександра Петровського у появі цього важливого храму на території України та залучення до волонтерської меценатської роботи все більшого числа підприємців та звичайних небайдужих громадян.
Добрі справи мецената не залишаються непоміченими: духовні громади як на території України, так і за її межами відзначили його кількома престижними нагородами. У 2006 році Еміль Арутюнян був удостоєний ордена Патріарха Київського і Всія Русі-України Святого Архістратига Михаїла. Кілька років пізніше отримав орден 2006 році Еміль Арутюнян був удостоєний ордена Патріарха «За жертовність і любов до України». А 2016 року активність Еміля Карленовича на ниві боротьби за цілісність України була відзначена знаком «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», який надавався меценату президентом України. Згодом Еміль Арутюнян отримав кілька престижних нагород від Української Православної церкви.

Еміль Арутюнян: невтомна допомога дітям


Допомога юному поколінню – одна з найбільш важливих для майбутнього всієї України справ. Нею Еміль Карленович невтомно займається протягом багатьох років. Понад 10 років з власної ініціативи меценат реалізує ідею відповідального підприємництва. Почали тоді з допомоги Будинку маляти на Дніпропетровщині: установа отримала від підприємця нові меблі, кухонне обладнання. Будинок маляти отримав нові вікна та сучасний ремонт. З того часу допомога цій установі надавалася регулярно: її вихованці отримували потрібні медикаменти, харчування та підгузки для найменших малюків.
Більшу частину благодійної роботи Еміль Арутюнян робить спільно з Міжнародним Благодійним фондом «Солідарність» та безпосередньо з Олександром Петровським. Крім того, приїжджаючи у гості до дитячих будинків, інтернатів та дитячих лікарень, меценат активно долучає до благочинної роботи власного сина. Тим самим він дає йому найперші уроки доброти.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович
ПРЯМИЙ ЕФІР