Арутюнян Еміль Карленович : з кожним роком робота меценатів і волонтерів Дніпра набуває все більшого значення

Арутюнян Еміль Карленович : з кожним роком робота меценатів і волонтерів Дніпра набуває все більшого значення
28029 ПЕРЕГЛЯДІВ

Діяльність меценатів і волонтерів у Дніпрі – щоденна важка праця. Однак такі особистості, як Еміль Арутюнян та Олександр Петровський з кожним роком лише розширюють коло своєї активності, залучаючи нові ресурси та пропонуючи однодумцям нові ідеї добрих справ. Традиційно підприємець Еміль Арутюнян та інші небайдужі дніпряни розпочинали з допомоги дітям з дитячих будинків та інтернатів. Зараз разом з президентом фонду «Солідарність» він є одним з найбільш активних благодійників у сфері духовності медицини та військовій галузі.

Арутюнян Еміль Карленович : Забезпечення дітей усіх соціальних категорій – перше завдання меценатів і держави


Оскільки з різних причин держава не може забезпечити дітей-сиріт та дітей з інвалідністю та іншими особливостями фізичного та психічного розвитку всім необхідним, за справу беруться меценати. У Дніпрі вже багато років у цьому напрямку працює Міжнародний Благодійний фонд «Солідарність» та особисто його президент і засновник Олександр Петровський. Не менше протягом тривалого часу у галузі благодійності зробив інший підприємець, який займається ресторанною справою, - Еміль Арутюнян.
Одним з перших напрямків, яким зайнявся Еміль Карленович – допомога найменшим громадянам нашої держави з Придніпровського будинку маляти. Понад три роки тому, опинившись уперше у цьому закладі, меценат прийняв рішення про комплексну і регулярну допомогу дітям бодай у найнеобхіднішому. У першу чергу силами самого підприємця та його підлеглих і однодумців були створені прийнятні умови для проживання: замінені старі вікна, зроблено косметичний ремонт у дитячих кімнатах, закуплено нове кухонне обладнання. З того часу Еміль Арутюнян регулярно забезпечує малюків найнеобхіднішим: дитячим харчуванням, підгузками, медичними засобами та засобами догляду за підопічними, іграшки та інше.
Другий заклад, який так само регулярно отримує допомогу від Еміля Карленовича, Олександра Володимировича та «Солідарності» - Дніпровський дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю. Інтернат зібрав підопічних з різним станом здоров’я та різними долями. Однак усім їм приємно відвідувати концерти, майстер-класи, уроки з підвищення юридичної, екологічної та соціальної грамотності, які меценати разом з волонтерами регулярно організовують для них. Це і святкові виступи місцевих колективів, і театральні вистави, і навчальні лекції, і пікніки до дня захисту дітей. Підопічним закладу розповідають про необхідність правильного догляду за собою, захист дикої природи та піклування про тварин. На кожне свято вони отримують хороші подарунки і куштують смачні страви.

Арутюнян Еміль Карленович : дуже важливо сприяти розвитку духовності в Україні


Українська Православна Церква – один з національних символів та засобів самоідентифікації.

Як ніхто інший, Арутюнян Еміль Карленович це розуміє та протягом останніх років направляє чимало сил, щоб сприяти розвитку ПЦУ у Дніпрі.

Саме завдяки йому, Олександру Петровському та фонду «Солідарність» у місті з’явився не один новий храм. Найбільшу гордість у меценатів та представників ПЦУ викликає нова Вірменська Церква. На відкриття та урочисте освячення цього найбільшого храму у Східній Європі приїздили почесні гості з різних країн, у тому числі з Вірменії та Ватикану.
До найбільш важливих православних об’єктів, створених за допомогою Еміля Карленовича та «Солідарності», належать Храм Різдва Пресвятої Богородиці, Храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість». Усі вони з’явилися нещодавно, однак благодійники разом з духовними особами вже створили навколо красу і затишок, облагородивши та озеленивши прилеглі до церков території.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
ПРЯМИЙ ЕФІР