Арутюнян Еміль Карленович : турбуючись про здоров’я громадян, меценат допомагає у роботі лікарень регіону

 Арутюнян Еміль Карленович : турбуючись про здоров’я громадян, меценат допомагає у роботі лікарень регіону
27119 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медична система є важливою у житті будь-якого суспільства. Однак під час російсько-української війни, а згодом з початком епідемії COVID-19 стало зрозуміло, що в українська медицина переживає не кращі часи. Вирішити цю проблему допомагають меценати і волонтери. Один з активістів – відомий підприємець з Дніпра Еміль Арутюнян. Разом з іншим благодійником і соціальним діячем Олександром Петровським підприємець регулярно підтримує провідні заклади, що спеціалізуються на лікуванні складних пацієнтів, воїнів АТО і ООС та хворих на COVID-19.

Арутюнян Еміль Карленович : допомога лікарні імені Мечникова


Під час війни, розпочатої Росією, та епідемії COVID-19 стало зрозуміло, що незважаючи на проведення медичної реформи та збільшення фінансування з боку держави лікарні все одно потребують допомоги. Зрозумівши це, Еміль Карленович разом зі своїм другом і партнером Олександром Петровським, який створив і очолює Міжнародний Благодійний фонд «Солідарність», розпочав надання активної допомоги. У першу чергу медичний заклад отримав цінне діагностичне та лікувальне обладнання.
Одне з останніх надбань лікарні імені Мечникова, яке вона отримала завдяки меценатам – 6 нових сучасних кардіографів і зручні та функціональні медичні меблі. Відтепер лікарня має 7 кардіографів, наявність яких дозволяє вирішити проблеми з обстеженням складних пацієнтів, у тому числі тих, кому потрібне невідкладне лікування. Місію з закупівлі цього обладнання, крім «Солідарності» та Еміля Карленовича, взяв на себе ще один підприємець, В’ячеслав Капустін, директор компанії «Алан».
Інший напрям благодійної діяльності меценатів – підтримка обласної лікарні засобами індивідуального захисту. Маски, бахіли, захисні костюми та рукавички – те, що лікарям найбільше необхідне під час епідемії корона вірусу. Дізнавшись, що медичні працівники не захищені як слід від COVID-19, Олександр Петровський, Еміль Арутюнян та деякі інші підприємці та волонтери одразу долучилися до закупівлі потрібного оснащення. Протягом усього періоду, починаючи з самого початку епідемії в Україні, вони регулярно постачають лікарню імені Мечникова та інші медичні заклади таким необхідним захистом.

Арутюнян Еміль Карленович : стан медицини сьогодні визначає майбутнє дніпрян


Знаючи, наскільки важливим є технічний стан лікарень для загального рівня здоров’я громадян, Еміль Арутюнян не забуває надавати постійну допомогу іншим медичним закладам.

Дитяче онкологічне відділення обласної лікарні одним з перших отримало необхідну допомогу. У розпал епідемії корона вірусу дуже знадобилися засоби індивідуального захисту, які медикам та пацієнтам передали благодійники. Ще раніше відділення отримувало потрібні медикаменти та медичне оснащення. Підтримку меценати обіцяють надавати і надалі.
Дніпровський геріатричний пансіонат – не зовсім лікувальний заклад, однак він дуже важливий для відновлення пацієнтів різних категорій. Тому зручність і комфорт є дуже важливими для тих, хто тимчасово там перебуває. З ініціативи фонду «Солідарність» та за безпосередньої участі Еміля Карленовича та інших благодійних діячів у приміщенні геріатричного пансіонату був зроблений якісний ремонт, удосконалено приміщення різного призначення, закуплені нові зручні меблі для відпочинку. Вдячні пацієнти та лікарі розповіли, як довго вони чекали на таку допомогу. Самі меценати і волонтери зізналися, що у майбутньому планують продовжити і відремонтувати інші приміщення пансіонату, а також переробити деякі відділення, а також затишно облаштувати їх.



Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
ПРЯМИЙ ЕФІР