По «гарячих слідах» розкрито вбивство з корисливих мотивів, вчинене в умовах не очевидності

По «гарячих слідах» розкрито вбивство з корисливих мотивів, вчинене в умовах не очевидності
214506 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва військової прокуратури Сумського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону викрито та затримано військовослужбовця військової частини Національної гвардії України, яка дислокована на Сумщині.

   Встановлено, що 15.10.2020 вказаний солдат військової служби за контрактом, будучи обізнаним про наявність у знайомого громадянина України грошових коштів у сумі 3500 доларів США, зайшов до нього за місцем проживання у м. Охтирка Сумської області. З метою заволодіння грошовими коштами, зловмисник наніс вказаному громадянину кілька глибоких проникаючих ран в область голови та тулуба невстановленим на даний час предметом, спричинивши тілесні ушкодження, що призвели до смерті потерпілого.

   Після цього зловмисник незаконно заволодів його грошовими коштами в сумі 3500 доларів США. З метою приховання вбивства він також викрав автомобіль потерпілого, на якому вивіз тіло загиблого та закопав його у лісосмузі, за 60 км. від місця злочину.

   16.10.2020 фігуранта затримано. Тіло загиблого згодом було виявлено правоохоронцями у ході слідчого експерименту за участі підозрюваного.

   За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій та зібраних доказів йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115, та ч. 2 ст. 289 КК України.

   18.10.2020 Октябрський районний суд м. Полтава обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво за вказаним фактом здійснюється військовою прокуратурою Сумського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, досудове розслідування - Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава.

Наразі військовою прокуратурою Сумського гарнізону вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Військова прокуратура Сумського гарнізону,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,викрито,по гарячих слідах,вбивство,запобіжний захід,тримання під вартою
ПРЯМИЙ ЕФІР