Протягом дев’яти місяців 2020 року послугами системи БПД Миколаївщини скористалися понад 15 тисяч громадян

Протягом дев’яти місяців 2020 року послугами системи БПД Миколаївщини скористалися понад 15 тисяч громадян
64603 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожен четвертий клієнт системи безоплатної правової допомоги Миколаївщини звертався за отриманням вторинної правової допомоги, що передбачає представництво в суді, підготовку процесуальних документів тощо. Таку статистику маємо за результатами роботи протягом дев’яти місяців поточного року. Загалом за цей період послугами системи БПД області скористалися більше 15 тисяч громадян, з них понад 2 тисячі випадків – це захист у кримінальних провадженнях, правова допомога затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим.
За словами директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталії Гнатуші, найбільш поширеними питаннями, з якими наразі звертаються громадяни до юристів системи є питання у сферах сімейного та спадкового права.
«Втім особливого значення наразі набуває правова допомога в сфері земельних відносин, адже з відкриттям ринку землі у власників земельних паїв з’являється багато правових питань, пов’язаних з орендною платою за ділянки, операціями купівлі-продажу тощо», - відзначила очільниця системи БПД регіону.
Незважаючи на карантинні обмеження, пов’язані з поширенням короновірусної інфекції, серед пріоритетів залишається правопросвітницька робота, однак переважна більшість заходів тепер здійснюється онлайн. Юристи системи БПД спільно з партнерами проводять вебінари та записують відеоролики, що охоплюють різні сфери права. Відповідні записи можна переглянути на офіційних сторінках Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області, а також Миколаївського та Вознесенського місцевих центрів з надання БВПД.

ПРЯМИЙ ЕФІР