Короленківці отримали стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка

Короленківці отримали стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка
59439 ПЕРЕГЛЯДІВ

З нагоди Дня Гідності та Свободи студенти та співробітники Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка отримали стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка. Відзнака була заснована у 2018 р. рішенням Полтавської обласної ради з метою увічнення подій Революції Гідності, вшанування подвигу Героя Небесної Сотні – Героя України – уродженця Полтавщини Ігоря Сердюка. Нагорода вручається з метою стимулювання учнівської, студентської молоді, молодих учених до громадської, національно-патріотичної, волонтерської, самоврядної діяльності.
У 2020 р. з-поміж 73 подань, котрі надійшли до конкурсної комісії, було визначено 30 переможців у трьох номінаціях. П’ятеро короленківців здобули визнання за участь у реалізації заходів національно-патріотичного спрямування та проєктів у науці, що утверджують ідеали та цінності Революції Гідності. Так, у категорії «Молоді учені закладів вищої освіти та наукових установ» відзначені аспірантка кафедри ботаніки, екології та методики навчання біології Альона Григоренко, кандидатка педагогічних наук, старший науковий співробітник Ольга Гурська, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри психології Ірина Когут.
У категорії «Студенти закладів вищої освіти» за високі показники освітніх та наукових досягнень, а також видатні лідерські якості стипендіатами стали студентка факультету філології та журналістики Марина Тихоненко та студент факультету історії та географії Дмитро Хмелевський.
Комісія високо оцінила рівень реалізації творчих проєктів номінантів з ПНПУ імені В. Г. Короленка, взяла до уваги високу мотивацію здобувачів, а також значущість їхнього впливу на життя громади.

ПРЯМИЙ ЕФІР