Смерть перемагає народжуваність: ситуація демографії в області

Смерть перемагає народжуваність: ситуація демографії в області
55832 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останнім переписом населення Дніпропетровської області, яке відбулося на початку 2020 року встановили, що чисельність людей зменшилась на 22 тисячі і на 1 жовтня дорівнювала 3 млн 154 тисячі осіб, більшість з яких корінні мешканці області. Минулого року ситуація була схожа, але не було таких критичних показників.
На сезони січня-вересня народилось 16.140 тис. немовлят, що майже на тисячу менше, ніж на попередній рік. На 10 тисяч осіб припадало 68 народжених.
Показники рівня смертності дещо інші: з попереднім роком цифра зменшилась на 446 осіб та становла 37. 774 тис. Смертність склала 159 осіб на 10 тисяч.
Причини смерті по всій області досить широкого спектру, основа з яких складають:
• Інфекційні та паразитарні хвороби;
• Новоутворення;
• Хвороби системи кровообігу;
• Хвороби органів дихання;
• Хвороби органів травлення;
• Травми, різні отруєння;
• Зовнішні причини смертності такі як: самогубства, аварії, вбивства та падіння.
Також основними причинами скорочення урбанізації міст стає масова еміграція та переселення.
Для перепису не враховуються дані про відсутність людини в певному районі на постійній основі до 12 місяців, враховуються тимчасово проживаючі.
Також сьогодні в Дніпрі помер 37-річний спортсмен з легкої атлетики Андрій Батраченко, в якого залишилась дружина та маленький син. Причини смерті поки що невідомі.
Міністерство охорони здоров’я наполегливо просить дотримуватися правил безпеки здоров’я, знати елементарні правила знаходження в людних місцях під час коронавірусу та вчасно перевіряти свій стан здоров’я! Звертайтеся до своєї місцевої лікарні та у випадку захворювання будьте відповідальним громадянином та залишайтесь вдома на самоізоляції!
Слідкуйте за останніми новинами на сайті та бережіть себе!

ПРЯМИЙ ЕФІР