Марафон здорових звичок

Марафон здорових звичок
51385 ПЕРЕГЛЯДІВ

Марафон здорових звичок. Так у Запоріжжі радять практикувати здорову харчову поведінку

На сьогоднішній день в світі існує багато марафон, челенджів та програм, за якими люди намагаються стати кращими, покращити себе або ж своє здоров’я. В Україні теж таких речей чи мало. І от нещодавно в Україні стартував марафон здорових звичок для українців. Його в мережах інтернету можна знайти під такими хештегами як #ЗдороваУкраїна та #ЖивуЗдорово.

Даний марафон створили за спільної ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, Центру громадського здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України.Для українців створили маленькі поради на кожен день, які стосуються теми правильних харчових звичок. Одна з яких звучить так:

« Обери для себе принаймні одну з характеристик здорової харчової поведінки, наведених у марафоні та спробуй практикувати їх щодня».

Що ж означає таке поняття, як « здорова харчова поведінка»?

Це означає дотримуватися декількох корисних порад:

Коли ти зосереджуєшся цілком на споживанні їжі й не дивишся одночасно телебачення, кіно чи відео з телефона, не працюєш.

Коли ти споживаєш їжу здебільшого за обіднім столом, а не за комп’ютером, в ліжку чи на ходу.

Коли не поспішаєш, їси близько 20-30 хвилин основні прийоми їжі та близько 10-20 хвилин перекуси. Такий темп дозволяє прислухатися до своїх відчуттів і зрозуміти, коли організм наситився, і слід припинити прийом їжі.

Якщо ж люди будуть дотримуватися бодай би однієї поради щодо здорової харчової поведінки, то вони зможуть не переїдати і, як наслідок, не набирати зайвої ваги та не отримати ряд захворювань.

Тож, обов’язково слідкуйте за марафон здорових звичок та робіть маленькі кроки на шляху до здорового тіла уже сьогодні.

#ЗдороваУкраїна

 

 

 

ПРЯМИЙ ЕФІР