Нові можливості для майбутніх підприємців. В Україні навчатимуть бізнесу

Нові можливості для майбутніх підприємців. В Україні навчатимуть бізнесу
212958 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченко відкриють перший центр для студентів і майбутніх підприємців. Реалізовує ідею національний проєкт із розвитку підприємництва Дія. Бізнес. Потрапити в підприємницьке коло зможуть студенти з будь-якого університету. Воркшопи, майстер-класи, бізнес-конференції та освітні заходи проводитимуться безкоштовно. Мета заходів – допомогти стати підприємцями. Навчатимуться як і офлайн , так і у змішаному форматі. Учасники зможуть використовувати простір для власних ідей та протестувати власний продукт на pop-up локації.

Відбулося «технічне відкриття» центру для майбутніх підприємців. Ескурсію центром для майбутніх підприємців провела заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан

«Створення цього центру є відповіддю на кричущу проблему, що в Україні немає системного і комплексного підходу до підприємницької освіти. Завдяки центру ми зробимо все, щоб студенти захоплювались підприємництвом і мали мотивацію відкрити власну справу. Наш центр дасть можливість студентам відчути підприємницький дух, перейняти досвід успішних підприємців. До цього саме такого формату в університетах України не було», — підкреслила Валерія Іонан.

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський пишається досягненнями навчального закладу:

«Шевченковий університет активно розвиває практичну складову освітнього процесу. Сьогодні ми маємо і експеримент з дуальної освіти, збільшується кількість викладачів практиків, використовуємо методику case study, маємо потужні бази для практик студентів тощо. Але створення Центру Дія Бізнес для студентів — це масштабний прорив з підприємницької освіти. В Університеті на всіх факультетах викладають дисципліну «Основи підприємництва», а у новоствореному Центрі студенти зможуть працювати з підприємцями, створювати свої продукти, тестувати їх, тобто отримати ті можливості, які в національному масштабі збільшать кількість підприємств у країні і спричинять економічне зростання».

Наразі центр готують до функціонування Офіційне відкриття заплановане на січень 2021 року. До цього Мінцифра відкрила два центри підтримки підприємців Дія.Бізнес — у Харкові та Миколаєві.

Теги: Мінцифра,підприємтво,Київський університет імені Тараса Шевченка,євроінтергація,бізнес в Україні,Дія. Бізнес,простір для власних ідей,студенти
ПРЯМИЙ ЕФІР