Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 15 грудня 2020 року

172303 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Минулої доби, 14 грудня, на ділянках відповідальності наших бригад зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Першу вогневу провокацію було помічено в районі населеного пункту Шуми. Тут ворог двічі вів неприцільний вогонь з ручних протитанкових гранатометів та підствольних гранатометів. Згодом противник активізувався і поблизу Авдіївки та Пісок, де в напрямку наших позицій окупанти здійснили по декілька пострілів зі стрілецької зброї.
Всі вогневі провокації противника не мали загрози для українських воїнів, тому наші захисники вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.
Від початку поточної доби, 15 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації відкрили неприцільний вогонь з підствольного гранатомету поблизу українських позицій у передмісті Авдіївки. Провокація противника не мала загрози для наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 14 грудня, збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. Ворожа вогнева активність спостерігалася поблизу населених пунктів Шуми, Авдіївка та Піски. Протягом доби противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, минулої доби представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 68 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4707 транспортних засобів та 4688 особи. Також було затримано 4 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 126 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 63 особи. Через КПВВ «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 543 особи, на підконтрольну Україні територію прибуло 967 осіб.
Слава Україні!

ПРЯМИЙ ЕФІР