“Рецепт” успішного старту: як заповнити ту нішу, у вашому регіоні, яка досі пустує

“Рецепт” успішного старту: як заповнити ту нішу, у вашому регіоні, яка досі пустує
34302 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тепличники розповіли, що перш ніж братись до справи, необхідно все спокійно обдумати. В першу чергу варто розрахувати, які ризики можуть на вас чекати? Що може перешкоджати у досягненні вашої мети? Варто звернути увагу й на те, яка кількість робочої сили вам необхідна і чи зможете ви її забезпечити? Також варто перевірити, яка ніша в вашому регіоні є незаповненою і чому саме? Коли ви визначитесь із цими найважливішими складовими, вам легко буде зорієнтуватись у тому, як будувати ваш план.

Про всі секрети початку ведення тепличної справи розповіла Світлана Бегей. Вона володіє “Полуничними пагорбами”. Тому жінка вирішила розповісти про те, як почати розвиватись навіть у часи пандемії. Того року вона вирішила зайнятись тією справою, які їй припала до душі. Коли її питають, чому вона обрала саме полуницю? Адже її не так вже й легко вирощувати. А тим паче круглий рік. Жінка розповідає, що перш ніж обрати, що вирощувати, вони оцінили місцевість. На ній знаходяться весняні пагорби. На них вони змогли створити пагорби, придатні до росту полуниці. Потім вже закупили цілих 4 італійських сорти ягоди й почали вирощувати.

Ще до карантину вони не могли працювати увесь час. А з початком локдауну, коли всі базари, ринки та місця збуту масово почали закривати, власники “Полуничних пагорбів” не розгубились. Вони одразу почали рекламувати себе за допомогою соціальних мереж. Зараз їхня справа переросла у власний бізнес. А починалося все з невеличкого стартапу, який вони планували відкрити просто для душі. Тепер вони планують вийти на більший ринок та охопити більшу кількість клієнтів. “Чим більше людей з нами співпрацюватимуть, тим більше з них будуть ласувати якісним продуктом”, – переконує жінка.

Що ж вона радить тим, хто лише планує відкрити свою справу? По-перше, запевняє Світлана, необхідно шукати вільний ринок. Основна помилка тих, хто лише починає свою справу в тому, що вони намагаються розвиватись в тих напрямках, які вже широко розвинені в їхній місцевості. Проте в цьому і полягає секрет. Коли ви намагаєтесь увійти в такий ринок, то вам доводиться змагатись з тими, хто вже протягом довгого часу користується довірою в покупців. Якщо ви лише починаєте, то ви сильно ризикуєте програти більш досвідченому продавцеві. Тож спершу знайдіть щось, що так само актуальне, проте на вашому ринку широко не представлене.

По-друге, одразу продумайте всі деталі. Важливо розрахувати не лише бюджет та ризики. Варто звернути увагу і на те, чи зможете ви забезпечити себе робочою силою. Так, наразі всі авіаліній перекриті. І багато хто із великою радістю відповість на ваше запрошення. Проте варто пам’ятати про те, що дуже скоро їх планують відкрити, а це означає, що нам буде необхідно знайти тих, хто захоче лишитись, а не полетіти за кордон.

Зараз Світлана самотужки може впоратись з усім. Проте вже згодом планує розширюватись, тож їй потрібні будуть помічники. А от на питання, як вони знайшли свою нішу, вона сказала, що легко. Раніше в їхньому регіоні був той, хто займався полуницею, проте вирішив перестати. Тож вона одразу заповнила той проміжок, якого не вистачало! Тому жінка і зараз радить всім, перш ніж обрати щось, дуже гарно проаналізуйте всю ситуацію. Бо насправді існує безліч прикладів, коли просто серед карантину якийсь заклад лише відчиняли, й одразу були вимушені закрити. Чому так? Тому що, відкриваючи власний бізнес, вам варто продумати, як ви будете його реалізовувати. Саме ті, хто сам зміг відповісти собі на це запитання, найбільше виграли, навіть по при локдаун.

Автор: redactor.newsukraine
ПРЯМИЙ ЕФІР