Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 26 лютого 2021 року

9244 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 26 лютого 2021 року
Слава Україні!
Станом на 17 годину 26 лютого, збройні формування Російської Федерації не припиняють збройних провокацій в районі проведення операції Об’єднаних сил і десять разів порушили режим припинення вогню, в тому числі – і з забороненого озброєння.
Так, поряд з ВОДЯНИМ, що на Приазов'ї, окупанти вели вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу сім військовослужбовців Збройних Сил України отримали осколкові поранення, ще двоє військових - бойове травмування. Воїнів оперативно доставлено до лікувального закладу, де їм надається необхідна медична допомога. На місці події працюють посадові особи бригади та група оперативного реагування військової служби правопорядку.
В районі населеного пункту ПІСКИ окупанти відкривали прицільний вогонь по позиціях українських воїнів зі 120 мм та 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Вогнева активність ворога спостерігалася і неподалік населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ. Тут російсько-окупаційні війська тричі відкривали прицільний вогонь по наших позиціях з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї. Поблизу МАР'ЇНКИ ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, а біля КАМ'ЯНКА здійснили кілька пострілів з автоматичного станкового гранатомета.
Неподалік НЕВЕЛЬСЬКОГО, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, отримав осколкові поранення військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил. Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.
На обстріли збройними формуваннями Російської Федерації українські захисники давали адекватну відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.
У Звіті СММ ОБСЄ від 25 лютого зафіксовано грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців на непідконтрольній уряду України території. Так, на полігоні поблизу населеного пункту Покровка, патруль Місії зафіксував 6 реактивних систем залпового вогню “Град”. Ще 10 танків, 6 самохідних гаубиць «Гвоздика», 3 причіпних міномети «Васільок» було помічено за лініями відведення, поза межами виділених місць зберігання озброєння.
Також, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють інженерні роботи щодо вдосконалення існуючих та обладнання нових позицій у районі Донецького аеропорту. Так підрозділами ЗСУ зафіксовано дообладнання фортифікаційних споруд з використанням мішків з піском поблизу пожежного депо ДАПу. Вищезазначені факти свідчать про те, що представники збройних формувань РФ і далі демонструють небажання виконувати раніше досягнуті домовленості.
Піротехнічні розрахунки ДСНС України продовжують розміновувати ділянки місцевості населених пунктів та сільськогосподарських угідь в районі проведення операції Об’єднаних сил. Так, сьогодні сапери розмінували більше 2 гектарів території та передали на знищення 41 вибухонебезпечний предмет.
Українські воїни і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!

ПРЯМИЙ ЕФІР