Засуджено чоловіка, який знущався над хворими батьками

Засуджено чоловіка, який знущався над хворими батьками
16212 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Красноармійської місцевої прокуратури засуджено 43-річного мешканця с. Гришине Покровського району, який вчиняв психологічне та фізичне насильство у сім’ї (ст. 126-1 КК України).

Прокурором у суді доведено, що зловмисник упродовж 2019 року систематично знущався над 67-річним батьком та 62-річною матір’ю, з якими проживав. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він влаштовував з ними сварки, ображав нецензурною лайкою, принижував честь та гідність пенсіонерів, які за станом здоров’я позбавлені можливості самостійного пересування.

Раніше зловмисник неодноразово притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності за домашнє насильство та скоєння злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.

Під час чергового знущання, що супроводжувалось вимаганням грошових коштів на алкоголь, син залякав батьків фізичною розправою та двічі шваброю по ногах вдарив матір, яка стояла у ходунках, вкотре спричинивши їй моральні і фізичні страждання.

Суд, враховуючи доводи прокурора, визнав правопорушника винним в інкримінованому злочині та засудив до 1 року 8 місяців позбавлення волі.

ПРЯМИЙ ЕФІР