Топ-8 кращих книг від міжнародної координаторки літературної резиденції KUST-WEST Тетяни Землякової

Топ-8 кращих книг від міжнародної координаторки літературної резиденції KUST-WEST Тетяни Землякової
29072 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як знайти круту книгу, яка захоплює своїм сюжетом? В який спосіб відшукати відмінну художню книгу в сучасному різноманітті популярної освітньої літератури? Які топ-8 кращих книг варто взяти до рук вже сьогодні й захоплено почати читати? Про ці та інші теми ми поговорили з журналісткою, перекладачкою, міжнародною координаторкою літературної резиденції KUST-WEST Тетяною Земляковою.
Бути допитливим та читати все підряд — ось головна запорука книги, яка захопить своїм сюжетом.
" Читати книги з простим олівцем, вивуджуючи книги у книгах: посилання, прізвища, уривки, переклади, поезію, пісні тощо. Вести критичний читацький щоденник, записувати свої думки після прочитання, думки інших. Читати рецензії й не завжди довіряти їм. Знайти своє коло спілкування, де можна говорити про книги. Просто, час від часу, блукати книгарнею", - рекомендує Тетяна Землякова.
Книга "Майстер та Маргариту" Михайла Булгакова у перекладі польською змінює кут зору та сприйняття першоджерела. Журналістка та поетеса додає, що це її фаворит і саме цю книгу вона читає зараз.
До того ж Тетяна Землякова вирізняє свої топ-8 книг, які варто виокремити поміж різноманітної популярної літератури. Вони різні за сюжетом, вони видані різними видавництвами та в різний час, але всі вони надихають, навчають, захоплюють, мотивують.
"Емоційний інтелект" Даніел Гоулман
Книга видана у 2018 році видавництво "Vivat". Автор Даніель Гоулман — журналіст, доктор філософії, американський психолог. Психологічний бестселер "Емоційний інтелект " складається з 5 розділів. Основа змісту — емоції та як навчитися ними керувати. Інтелект та життєвий успіх взаємопов'язані аспекти. Однак на життєві здобутки впливає емоційна сфера. Чи можливо об'єднати "емоційний інтелект" і не отримати суперечностей, читайте в книзі.
"Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіан
Історична книга видана видавництвом Vivat у 2019 році. Вона містить матеріали кримінальної справи в шести томах українського поета-дисидента Василя Стуса. Вона розповідає про його життя та смерть, вміщує історії очевидців та родичів, листи поета з тюрми. Книга — боротьба з комуністичною системою. За словами автора книги Вахтанга Кіпіана Василь Стуса — це творча особистість, яка не зламала своє нутро перед каральною машиною, це людина, яка йшла вперед.
"Цуцик" Віталій Запека
Це «Балсік» було знайомим, рідним. Не стримався – вильнув хвостом, гавкнув. Не так, як нещодавно, коли шукав тут ворогів. Тихіше, доброзичливіше. Уривок з антивоєнного роману 2019 року. В основі — цуценя, яке народжується під час війни на Сході України. Очима собаченяти ми спостерігаємо за людяністю, втратами, радістю життя. Спочатку "Балсік" втрачає свою маму, а потім людську сім'ю. В романі читач співчуває й сміється над кумедними моментами, а на трагічних сторінках книги не втримує сльози.
"Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати" Євген Клопотенко
"Головний меседж у тому, що готувати смачно це просто", - говорить автор книги, шеф-кухар, український блогер, кулінарний експерт програми " Сніданок з 1+1" Євген Клопотенко. Рік видання 2019. Вона вміщує 70 рецептів, які поділені на 7 розділів. На додачу яскраві ілюстрації та QR-код, що надає можливість читачем перейти на відеоурок від автора. Це ще більше спрощує процес приготування смачних страв. Євген Клопотенко навчає в книзі готувати смачно та легко сніданки, закуски, салати, дитяче меню, варення. Процес повинен приносити задоволення.
"Ведмеже місто" Фредерік Бакман
У 2019 році видавництво " Книголав " видало книгу українською мовою шведського блогера, журналіста Фредеріка Бакмана. Це історія про містечко Бьорнстад, в якому вирує безробіття та безвихідь. Єдина надія міста - хокейний клуб. Цей спорт зв'язує людські долі. Але для Маї Еріксон та її батьків день перемоги стає жахливим та змінює світобачення всіх жителів містечка Швеції. Тож, який вибір вони готові зробити та яку ціну заплатять за перемогу, дізнаєтесь тут.
"Не бійся спитати. 10 кроків до вдалих переговорів" Александра Картер
Книга видана у 2021 році видавництвом "Лабораторія". Авторка вже понад 10 років навчає лідерів проводити переговори правильно, налагоджувати ділові взаємини. Більшість людей не вміють відстоювати свою точку зору та погоджуються з думкою інших. Книга " Не бійся спитати" вчить, як вдало домовитися під час перемовин. Александра Картер розповідає про 10 структурованих, лаконічним, чітких питань, які потрібні в розмові з партнером.
"Там, де падають ангели" Дорота Тераковська
Роман польської письменниці Дороти Тераковської вийшов у 2021 році. Авторка запрошує читача до мандрів в пошуках одвічних питань боротьби Добра і Зла. Книга сповнена роздумів про буття. Головна героїня Ева втрачає в п'ять років Ангела-хранителя, який тепер живе в подобі Бездомного. Що чекає тепер дівчинку і на що готовий піти Евин Ангел, аби її врятувати, читайте в книзі.
"Мистецтво мислити масштабно" Девід Шварц
Книга доктора Девіда Дж. Шварца видана у 2021 році видавництвом " Vivat ". Це мотиваційна книга, для тих хто хоче досягти більшого. Автор налаштовує на позитивне мислення, говорить, що не потрібно народжуватися з талантом, щоб відчути успіх в житті чи здобути більшого результату в особистих стосунках. Варто опанувати внутрішню силу, навички мислити масштабно та залучити до роботи творчі здібності.

ПРЯМИЙ ЕФІР