Новий штам коронавірусу

Новий штам коронавірусу
20407 ПЕРЕГЛЯДІВ


Світ й досі живе в карантинному режимі, і здавалося, що вже є вакцини, відомі найвразливіші вікові групи та можливі наслідки. І сьогодні, в аеропорту Анголи було виявлено новий штам коронавірусу.

Новий штам коронавірусу з 34 мутаціями. Видозмінений варіант SARS-CoV-2. Новий штам може бути заразним та більш згубно впливати на імунітет. Варто зазначити, що у «британського» та «південноафриканського» штамів мутацій в два рази менше.
Цей об’єкт викликає найбільший інтерес з боку вчених, адже в кожного з трьох мандрівників з Танзанії, які в один час пройшли тест в лютому, геном вірусу був майже однаковим й представляли собою дуже змінену послідовність спадкової лінії А.
На разі, новий штам назвали A.VOI.V2, це тимчасова назва. У послідовності його ДНК знайдена 31 заміна амінокислот, 11 з яких у шипах вірусу. Окрім цього, було виявлено три перебудови в хромосомах.
Хоча на даний момент виявлено лише 3 випадки захворювання на A.VOI.V2, всеодно має потребу у нагальному розслідуванні, оскільки держава Південної Африки, насамперед країна Ангола, де був виявлений цей штам, епідемія в значній мірі не задокументована та не має, навіть, достатньої кількості заходів громадської охорони здоров‘я, аби завчасно запобігти поширенню нового штаму в країні та за її межами.

ПРЯМИЙ ЕФІР