750 доларів США хабара за незаконне переміщення товарів народного споживання – викрито службову особу Білгород-Дністровського прикордонного загону

750 доларів США хабара за незаконне переміщення товарів народного споживання – викрито службову особу Білгород-Дністровського прикордонного загону
48561 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди 21.04.2021 викрито і повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, виконувача обов’язків начальника відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби Білгород-Дністровського прикордонного загону.

За даними слідства, вказаний посадовець вимагав й одержав хабар в сумі 750 доларів США за непритягнення до встановленої законом відповідальності та сприянні громадянину у переміщенні товарів народного споживання через державний кордон України поза межами пунктів пропуску.

З метою конспірації своїх дій, до протиправної діяльності в ролі посередника, прикордонник залучив свого знайомого, якому також повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Наразі готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також відсторонення прикордонника від займаної посади.

Викриття злочину проводили прокурори Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері спільно
зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

Оперативне супроводження – співробітники УСБУ в Одеській області та відділу внутрішньої безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,прикордонники,хабар,УСБУ,ДПСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР