В Офісі Генпрокурора обговорили питання розшуку військовослужбовців, які ухиляються від служби

В Офісі Генпрокурора обговорили питання розшуку військовослужбовців, які ухиляються від служби
405075 ПЕРЕГЛЯДІВ

   В Офісі Генерального прокурора під головуванням заступника Генпрокурора Максима Якубовського в режимі відеоконференції відбулася спільна нарада керівництва Державного бюро розслідувань, Національної поліції України, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, а також спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері регіонів та об’єднаних сил.

   На нараді обговорили питання підвищення ефективності здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами ухилення військовослужбовців від служби та організації розшуку таких осіб.

   «Україна упродовж семи років протистоїть збройній агресії Російської Федерації. Збройні Сили та інші військові формування беруть активну участь у захисті територіальної цілісності нашої держави. Водночас, їх боєготовність та боєздатність значною мірою залежить від належного правопорядку серед особового складу та суворого дотримання порядку проходження військової служби», – зазначив Максим Якубовський.



   За словами керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, у підрозділах ЗСУ та інших військових формуваннях зустрічаються випадки самовільного залишення місця служби, що безпосередньо впливає на їх боєздатність та боєготовність. На цей час розслідується значна кількість кримінальних правопорушень за фактами ухилення військовослужбовців від проходження військової служби.

   За результатами обговорення проблемних питань розроблено комплекс дій для їх вирішення. Визначено додаткові заходи для активізації досудового розслідування у кримінальних провадженнях, належної взаємодії оперативних підрозділів Державного бюро розслідувань та Національної поліції, в також Військової служби правопорядку у Збройних Силах України під час розшуку військовослужбовців, проведення комплексу профілактичних заходів у військових підрозділах, з метою попередження випадків ухилення військовослужбовців від військової служби.

ДЖЕРЕЛО

Теги: Офіс генерального прокурора ,спеціалізовані прокуратури у військовій та оборонній сфері,Максим Якубовський,ухилення від служби,розшук ,військовослужбовці ,попередження,профілактика
ПРЯМИЙ ЕФІР