Поліція Краматорська затримала підозрюваного у скоєнні жорстокого вбивства жінки

283672 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тіло літньої мешканки селища Шабельківка зі слідами насильницької смерті було знайдено у власному будинку. Незважаючи на те, що вбивство сталося за три дні до цього, співробітники карного розшуку впродовж доби викрили та затримали зловмисника.
У п'ятницю, 23 липня, до поліції Краматорська звернулися мешканці смт Шабельківка та повідомили, що їх літня родичка вже три дні не виходить на зв'язок. Її будинок весь час був зачинений, на дзвінки ніхто не відповідав.
Виїхавши за адресою, поліцейські на підлозі виявили тіло 60-річної господарки будинку без ознак життя. Жінка була прив'язана до стільця та мала ознаки насильницької смерті.
У розкритті особливо тяжкого злочину були задіяні оперативники Краматорського районного управління поліції та управління карного розшуку області, які відпрацьовували всі останні контакти загиблої та перевірили можливі мотиви її вбивства.
Вже наступного дня особу зловмисника було встановлено. Ним виявився 36-річний знайомий вбитої, який незадовго до вказаних подій допомагав їй по господарству.
Поліцейські зібрали беззаперечну доказову базу причетності чоловіка до вбивства - від слідів у його автомобілі до рукавичок, що він викинув неподалік від місця злочину.
Окрім цього, оперативники відстежили шлях зловмисника від місця злочину до сусідньої Дружківки, у якій він знімав житло, а потім до Дніпропетровської області, де чоловік намагався сховатися. Того ж дня розшуківці знайшли та затримали його на території сусіднього регіону та доставили до Краматорська.
Чоловік, який раніше вже був судимий за розбійний напад, розповів, що скоїв злочин з корисливих мотивів. Він знав, що жінка мешкає одна та може мати деякі заощадження. Здобиччю зловмисника стали сім тисяч гривень та 20 кілограмів кольорового металу, який він встиг збути.
Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.
Йому було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст. 187 «Розбій» та ч.1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Досудове слідство проводиться під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.
Наразі перевіряється його причетність до подібних епізодів на території Донецької та сусідніх областей.

Краматорське районне управління
Донецької області

ПРЯМИЙ ЕФІР