Агітував за окупаційну владу Криму та спонукав до визнання її легітимності – колишньому високопосадовцю повідомлено про підозру у держраді

Агітував за окупаційну владу Криму та спонукав до визнання її легітимності – колишньому високопосадовцю повідомлено про підозру у держраді
11332 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради.


Установлено, що 51-річний чоловік, який впродовж тривалого часу обіймав керівні посади в органах державної та виконавчої влади колишнього Генічеського району, у 2014 році переїхав до анексованого Кримського півострова, де, симпатизуючи окупаційній владі, почав активно проводити проросійську агітацію серед громадян України. Крім того, чоловік створив громадську організацію, метою якої є спонукання населення тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим до участі у роботі окупаційних органів влади Російської Федерації та проведення всебічної агітації щодо визнання і підтримку окупаційної влади.


Оскільки чоловік перебуває на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України.


Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

 

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

ПРЯМИЙ ЕФІР