Вогнепальна зброя, гранати, кастети: українці вчитимуться правил безпеки в суді

Вогнепальна зброя, гранати, кастети: українці  вчитимуться правил безпеки в суді
331857 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 29 вересня Служба судової охорони спільно з Консультативною місією ЄС (КМЄС) в Україні EUAM Ukraine запускає нову інформаційну кампанію під гаслом “Твоя безпека – наша робота”.

Кампанія триватиме з жовтня по листопад 2022 року й охоплюватиме всю територію України, крім тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій.

Вона розкаже про небезпеки та ризики в установах системи правосуддя та роль ССО у їх відвернені. У форматі зрозумілих правил ми будемо знайомити вас із функціями нашої Служби та давати відповідь на питання: “Як Служба судової охорони щоденно працює над забезпеченням безпеки кожного, хто відвідує установу суду?”.

Безпека в суді не існує за замовчуванням. А з початком війни важливість і обов’язки роботи Служби судової охорони значно зросли. Так, з січня по серпень 2022 року співробітники Служби встигли забезпечити охорону 1,74 млн судових засідань та не допустили пронесення в суд 86 539 заборонених предметів, у т.ч. 2429 одиниць вогнепальної зброї, спроби пронесення якої зросли у 18,5 разів порівняно з січнем-серпнем 2021 року, коли було виявлено 131 одиницю.

“Тож ми просимо громадян дотримуватися правил і не брати до суду речі, яким там не місце, або ж не нарікати на дії працівників Служби, які запобігають пронесенню таких предметів у будівлі суду. Адже безпека усіх учасників судового процесу – це наша робота”, – підкреслив заступник Голови Служби судової охорони Олександр Баланда на сьогоднішній пресконференції.

Керівник апарату Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні Маура О’Салліван розповіла про внесок Служби судової охорони у зміцнення довіри суспільства до судової системи та про роботу Місії.

Вона наголосила на важливості довіри суспільства до судової системи та зазначила, що робота Служби з підтримки порядку та безпеки в судах та взаємодія служби з громадою формують цю довіру. Окрім того, з початком збройної агресії обов’язки Служби судової охорони розширились.

“Ми були вражені кількістю заборонених предметів, які намагаються пронести до суду, це демонструє важливість Служби судової охорони, і це одна з причин, чому ми фінансуємо такі кампанії", - підкреслила спікерка і додала, що кампанія має дві цільові аудиторії: професійна юридична спільнота та громадяни, які залучені до судових процесів.

Побачити приклади заборонених предметів, які не потрапили до суду завдяки пильному оку співробітників Служби, відвідувачі судів зможуть подивившись на візуалізацію потенційних ризиків всередині інтерактивного куба “Суд очима ССО”. Куб буде виставлений в судах Києва та Київської області восени цього року. Інсталяція не тільки розповість про “Залізні Правила” Служби та загрози, які вона попереджає, а й дозволить кожному виявити правопорушника, як це роблять співробітники та співробітниці Служби щодня.

Теги: Служба судової охорони,судова охорона
ПРЯМИЙ ЕФІР