Зміни Бюджетного кодексу України, як Верховна Рада приймає такі рішення?

Зміни Бюджетного кодексу України, як Верховна Рада приймає такі рішення?
152172 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні 311 народних депутатів підтримало законопроєкт №4100-д "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". Проте навіщо саме перед Новим роком змінювати цей кодекс і які саме зміни передбачені цим засіданням?

Насправді, нічого особливого не зміниться після прийняття цього закону. Вони ухвалили рішення про те, що кожен орган місцевого самоврядування на новій територіальній основі має самостійно керувати своїм бюджетом. Цим законом вони врегулювали міжбюджетні відносини між такими окремими регіонами. Яка частина грошей стане податком, а яка буде знаходитись на місці.

Також цим законом вони впровадили інструмент надання державних гарантій на портфельній основі, для підтримки малого та середнього бізнесу шляхом гарантування державою часткового виконання зобов’язань, що не перевищує 80% загальної суми таких боргових зобов’язань за портфелем кредитів тощо.

Вони сподіваються що ці нововведення допоможуть стабілізувати ситуацію з бюджетом в країні. Покращать стан малого та середнього бізнесу. Та от чи можна врятувати бюджет просто розділивши його між регіонами, дуже цікаве питання.

Що стосується планів, то вони показують дуже гарний результат, проте уся проблема в тому, що в нас розвинені не усі регіони, та не всі з них готові самостійно працювати. Як Верховна Рада України вирішить це питання, нам невідомо. Проте, ми будемо спостерігати за їх подальшими діями і так зможемо дізнатись, що ж на нас чекає у 2021.

Усі вже втомились від труднощів, які приніс 2020. Як влада, так і населення не були готові, проте ми майже впорались з усим. Тож і з цим також впораємось.

ПРЯМИЙ ЕФІР