Волейбольний СК «Прометей» виборов перший трофей в історії клубу

Волейбольний СК «Прометей» виборов перший трофей в історії клубу
259827 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жіноча команда з Кам’янського стала «бронзовим» призером Кубка України. У матчі за 3 місце підопічні Андрія Романовича з загальним рахунком 3:1 здолали запорізьку «Орбіту-ЗНУ». Однак головною інтригою виявилося півфінальне протистояння, в якому «Прометей» боровся з шестиразовим володарем Кубка — «Хіміком» з Южного.

Сліпий жереб вирішив звести дві кращі команди країни вже на стадії 1/2 «Фіналу чотирьох». Це фактично означало, що доля «золота» турніру вирішувалася саме в цьому матчі.

«Шкодую, що ми не зустрілися з «Хіміком» у фіналі. Поєдинок став би окрасою усього кубкового сезону. Адже наша гра виявилася просто шикарною», — зізнається головний тренер СК «Прометей» Андрій Романович.

Впродовж нинішнього сезону южненкам жодного разу не вдалося перемогти «Прометей». Втім напередодні вирішальних Кубкових зустрічей команда Євгена Ніколаєва підсилилася двома виконавицями — Ганною Кириченко, яка у підсумку стала кращою снайперкою поєдинку, настрілявши кам’янчанкам 25 очок, та кваліфікованою американською центральною блокуючою Казмер Браун.

Матч тривав більше 2 годин. Перший сет залишився за «Прометеєм» — 25:18. У двох наступних сильнішими були вже їхні суперниці з однаковим рахунком — 21:25. У четвертому відрізку матчу волейболісткам Романовича вдалося відіграти 2 матч-боли, вирвати сет — 27:25 та перевести зустріч до тай-брейку, де сильнішими виявилися гравчині з Южного — 18:20.

«Гра вийшла хорошою. Були обопільні помилки, але і маса красивих моментів. Зрештою, нам пощастило трохи більше», — каже головний тренер ВК «Хімік» Євген Ніколаєв.

Наступного дня обидві команди у своїх парах очікувано здолали «Орбіту» та «Галичанку». «Прометей» піднявся на п'єдестал турніру в статусі «бронзового» призера. Найціннішою волейболісткою змагань визнали Катерину Дудник, догравальницю кам’янської команди.

«Для дебютного сезону, я вважаю, ми продемонстрували досить непоганий рівень гри. Нехай невелике, втім все-таки досягнення», — каже головний тренер СК «Прометей» Андрій Романович.

«Хімік» отримав головний приз, всьоме поспіль завоювавши Кубок України.

 

ПРЯМИЙ ЕФІР