У Дніпрі відбувся Чемпіонат міста з бадмінтону серед молодих спортсменів

У Дніпрі відбувся Чемпіонат міста з бадмінтону серед молодих спортсменів
32909 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 дні, близько 70 учасників. Юні підкорювачі ракетки та волана 2004 року народження і молодше на дніпровських кортах боролися за звання чемпіона міста.

Чемпіонат Дніпра стартував 6 лютого і є початковою ланкою відбору бадмінтоністів для участі в національній першості.

«Наступний етап — це чемпіонат області. І вже найсильніші хлопці в березні поїдуть в Одесу представляти Дніпропетровщину на першості України серед спортсменів 2004 року народження», - каже тренер учасників змагань Сергій Бендін.

Іван Кочерга — заввишки 1,91 м. Йому — 14 років. Два з них хлопець займається бадмінтоном. У 3-х партіях поєдинку він поступається своєму більш молодшому, однак досвідченішому супернику.

«Перша партія для мене виявилася дуже простою. Опонент не очікував, що я можу дати йому відсіч. Тому він програв з таким досить поганим рахунком. Втім у підсумку він зібрався та переміг. Що досить добре, я вважаю», - зізнається Іван.

Переможець пари — 12-річний віце-чемпіон України Володимир Зуб. Юнак каже, тренується мінімум 5 разів на тиждень. А розпочалося все майже 6 років тому.

«Мені просто друзі порадили піти на бадмінтон. Я спробував і мені сподобалося. Тепер хочу я стати олімпійським чемпіоном - це моя мрія», - каже учасник змагань Володимир Зуб.

Перший сіяний турніру та абсолютний чемпіон минулих змагань Єгор Нечай і цьогоріч налаштований виключно на перемогу. Володар найвищого рейтингу серед однолітків каже, є членом збірної України. 

«Я обов'язково дивлюся матчі кращих гравців-професіоналів. Я дуже люблю дивитися, як вони грають, я вчуся у них», - ділиться секретами успіху Єгор.

У перший день змагань спортсмени взяли участь у відбіркових поєдинках. Кращі 7 лютого боролися за перемогу в півфіналах та фіналах.

ПРЯМИЙ ЕФІР