У міськраді Дніпра пояснили правила проїзду в спецтранспорті у Великодні свята

У міськраді Дніпра пояснили правила проїзду в спецтранспорті у Великодні свята
203544 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інструкцію щодо спеціальної довідки на період додаткових протиепідемічних обмежень надав завідувач сектору контролю та моніторингу договірних зобов’язань департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Іван Васючков на своїй сторінці в соцмережі.

Насамперед, чиновник пояснив, яку інформацію має містити довідка для проїзду в спецтранспорті на період з 13.00 18 квітня до 06.00 20 квітня. Нагадаємо, відповідно до рішення міської комісії з питань ТЕБ та НС, запроваджено додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи щодо пересування громадян у зазначений період.

«Якщо ваші співробітники мають бути на робочому місці у зазначені дати, крім спеціального квитка ви маєте надати їм довідку про роботу в ці дні, — пояснює Іван Васючков. — Довідка повинна містити наступну інформацію: назва організації, яка отримала спеціальні квитки; адреса реєстрації організації; номер довідки відповідно до внутрішньої нумерації організації; ПІБ співробітника; дати, в які ваш співробітник має бути на робочому місці; часи роботи співробітника (співробітник має право користуватись спеціальним транспортом 2 години до початку робочого дня та 2 години після, наприклад - людина працює з 8:00 до 17:00, спеціальним транспортом зможе користуватись з 6:00 до 19:00); дата заповнення, печатка організації, підпис керівника».

У міськраді наголошують: проїзд у спецтранспорті без довідки з місця роботи в зазначений період неможливий. До того ж, це повинен бути оригінал довідки, а не її ксерокопія чи фотографія.

Щодо пересування власним авто, мотоциклом чи велосипедом, департамент транспорту не запроваджував додаткових обмежень для особистого транспорту. Але рекомендує у цей період все ж таки залишатися вдома.

Як зазначає Іван Васючков, до департаменту транспорту вже звертаються містяни, які пошкодили чи загубили спецквиток для проїзду в спецтранспорті. Аби замінити пошкоджену перепустку, треба звернутися до столу видачі спецквитків за адресою пр. Яворницького, 75, праворуч від центрального входу. Там вам обміняють його на новий. Та якщо спецквиток був вилучений водієм після того, як ним намагався скористуватися не власник, а родич чи колега, замінити його буде складніше. Це можливо лише після того, як людина, що скористувалася чужим спецквитком, буде притягнута до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину та сплатить штраф від 17000 до 34000 гривень.

ПРЯМИЙ ЕФІР