Чому чиновник АМКУ Хмельницький лобіює інтереси скандальної Глобалмані?

Чому чиновник АМКУ Хмельницький лобіює інтереси скандальної Глобалмані?
5005 ПЕРЕГЛЯДІВ
 

У середу, 25 серпня, після чисельних акцій протестів ветеранів АТО, бізнес-центр «Ренесанс» розірвав договір оренди з Globalmoney. Річ у тим, що компанію звинувачують у співпраці з підсанкційними російськими банками та бойовиками ОРДЛО.

Так, ЗМІ повідомляли, що у російській соцмережі "Вконтакте" діє сторінка електронного гаманця Globalmoney – Global24. Також журналісти знайшли у "Вконтакте" рекламу фінустанови так званої “ЛНР” -  "Первый коммерческий центр" про можливість зняття коштів з гаманців Global24 в окупованому Луганську.

Тоді за Globalmoney заступилася преса т. зв. "ЛНР", в якій скандал навколо компанії назвали "полюванням на відьом". Найдивніше, що в унісон з терористами на захист сумнівної платіжної системи встав український топ-чиновник – глава Північного міжобласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький. На своїй сторінці у Facebook, попри чисельні докази преси, Хмельницький заявив, що Globalmoney начебто стала жертвою чорного піару з боку конкурентів.

Відповідь на питання, чому чиновник раптом так перейнявся долею однієї з платіжних систем, ймовірно, слід шукати у зв'язках власників Globalmoney з АМКУ.

Преса повідомляла, що засновниками компанії є міністр фінансів часів Януковича Юрій Колобов, який нині перебуває в карному розшуку, "чорний" банкір Сергій Дядечко, олігарх Юрій Іванющенко (відомий як Юра Єнакіївський) та його найближчий поплічник Іван Аврамов ("наглядач" за Одесою). Наразі всі вони не мають змоги займатися бізнесом в Україні. Тому їх керуючими партнерами у Globalmoney є Вадим Стрелковський та Олег Міщенко.

Директором філії №1 ТОВ "ГЛОБАЛМАНІ" є Богдан Коробейко, котрий раніше був очільником ТОВ "Розрахункові технології" (наразі в стані припинення). А от засновниками "Розрахункових технологій" виступали Борис Міщенко (брат Олега Міщенка), Ганна Міщенко та Олександр Ніколайчук.

Так от дружина останнього – Іляна Ніколайчук багато років працює у центральному офісі АМКУ на посаді головного експерта. При цьому у деклараціях чиновниці за 2016-2021 роки відсутні хоча б якісь дані про доходи її чоловіка-бізнесмена.

Чи не тут міститься відповідь на питання, чому глава Північного міжобласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький захищає Globalmoney?

Також не завадило б й ДБР поцікавитися, чому доходи Хмельницького в десять разів менше задекларованих ним активів? За 2020-й Хмельницький офіційно отримав за основним місцем роботи 409 451 гривень. Плюс 9516 гривень заробив, викладаючи за сумісництвом КНТЕУ. При цьому, він володіє двома квартирами (62 кв м і 69 кв м) в елітному столичному ЖК "Капітолій" за адресою Хрещатик, 27-б. Там же ще одна квартира площею 110 кв м записана на його тещу. Вартість квадратного метра в житловому комплексі перевищує 8 тисяч доларів. Тому сукупна ринкова вартість цього житла становить понад 52 мільйонів гривень!

Нагадаємо, днями ветерани з ГО "Вибачте, що живі" провели акції протесту під будівлею СБУ та офісом Globalmoney у Києві. Протестувальники передали представнику СБУ заяву, в якій були викладені вимоги щодо розслідування діяльності платіжної системи Globalmoney.

А ми продовжимо досліджувати безперечно цікаве життя чиновника АМКУ і знайомити читачів з його хвилюючими деталями.

Джерело: https://censor.net/ua/b3284815

censor.net

Теги: ОРДЛО,Ренесанс,бізнес-центр «Ренесанс»,GlobalMoney,Global24,Луганськ,Олексій Хмельницький,Амку,глава Північного міжобласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький, Юрій Колобов, Сергій Дядечко,Юрій Іванющенко,Юра Єнакіївський,Іван Аврамов, Вадим Стрелковський, Олег Міщенко,Богдан Коробейко,Борис Міщенко,Ганна Міщенко,Олександр Ніколайчук.,ДБР,ГБР, Державне бюро розслідувань ,Государственное бюро расследований,Енакиевский,Иванющенко,Юрий Иванющенко Википедия,Юра Єнакієвській,Аврамов,Украина,Україна,Хмельницкий,Хмельницький,Стрелковский,Стрелковський,Міщенко,Мищенко,Коробейко,Ніколайчук,Николайчук
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР