Анна Чичеріна - українська художниця представила еко-проєкт сучасного мистецтва під назвою VEINS

Анна Чичеріна - українська художниця представила еко-проєкт сучасного мистецтва під назвою VEINS
53194 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 серпня в Києві в design studio VOZIANOV українська художниця Анна Чичеріна представила еко-проєкт сучасного мистецтва під назвою VEINS. Мисткиня вперше представила своє нове амплуа Ani Rechich і сучасну експозицію. До цього Анна малювала в стилі імпресіонізм, її роботи демонструвалися у всьому світі, її почерк – пізнаваний. Новий виток мистецтва художниці присвячений темі екології. Адже коли, як не зараз, говорити про проблеми, що бентежать увесь світ. Та й кому, як не людям мистецтва, запевнити своєю творчістю про екологію. Це маніфест.

Філософія проєкту полягає в тому, що в житті важливо йти в ногу з часом, розвиватися і приймати реальність сучасного світу. Отож художниця презентувала свою нову виставку сучасного мистецтва з великим змістом та покликом до Землі. Експозиція має назву “Вени”, Вени Землі.

І що ж ви побачите, відвідавши виставку? Головна експозиція – іржава труба. Але в чому зміст?

Металева труба, що пролежала під землею всього пару десятків років, перетворюється на металеве мереживо. І це ми можемо побачити лише тоді, коли проблема виходить з глибини на поверхню. А вени людини служать нам сто років і витримують всі навантаження, стреси. Коли ми бачимо прекрасну людину, ми не знаємо її проблеми, що в неї всередині до певного часу… Такий тонкий концепт закладає художниця цю виставку.

У світі вирує війна, війна на виживання. Починається масове вимирання, Земля зневірено стогне і молить про допомогу! Люди поводять себе так, ніби не бачать змін навколо себе. Треба дивитись глобально, в глибину проблеми, в самісінькі надра Землі. В її шарах постійно вирують процеси, приховані від людського ока. Можливо тому ми нерозумні в своїх діях? Нам здається, що катаклізми обійдуть нас стороною.. Танення льодовиків, піщані бурі, глобальне потепління клімату... Ми експлуатуємо природу.  То хто ж ми? Паразити на її тілі?

Суть цього проєкту в переосмисленні свого коду зв'язку з Землею, природою, місцем людини в екосистемі. Що ми віддаємо Землі, експлуатуючи її безжально, вичерпуючи ресурси, вторгаючись в клімат і змінюючи його? Необоротні процеси глобального потепління, піщані бурі, масові вимирання і Coronavirus - це лише мала частина відповіді на дії людини ... Земля кричить про свою хворобу. Художниця вторглася в її надра, вона препарувала її. Анна зробила це, аби показати ті проблеми, що приховані від очей! Труби - Вени Землі зотліли в ній всього за десятиліття. Труби - глибина і індикатор всіх глобальних проблем, що приховані від людської уваги. Земля жива! Вона волає про допомогу і псевдо-екологічні підходи не допомагають!

Людина пов'язана із землею, як з венами. Знищуючи природу, ми знищуємо себе!

Анна хоче, щоби труби стали не символом катастрофи, що насувається, а символом надії і світла в кінці тунелю. Ця труба - це не труба, це вени, якими пронизана вся наша планета, вона показує, як людство ставиться до своїх ресурсів, адже більша половина води з цих труб йде в нікуди, в підземні води, вона забирає енергію. Художниця хоче привернути увагу людей до проблеми екології, безпеки. Вона мріє, щоб наші діти жили на зеленій планеті.

Відкрили єкспозицію перформанс від OSDC Dance Theatre, який прикрасили зірки українського балету : Ярослав Ткачук , Олексій Потьомкін, Володимир Кутузов, Ліна Володіна, Каріна Тельвер, Олеся Шляхтич. Педагог-репетитор Євген Кайгородов, режисер-постановник Олеся Шляхтич.

Куратором виставки стала Valeriia Leshchova Pinchuk Art Gallery, партнер - Voda.ua. Привітати художницю з новою виставкою і підтримати прийшли відомі медійні персони, друзі, колеги: колекціонер Слава Стоянов, філософ, інтелектуал, ведучий Андрій Метльов, генеральний директор Київської картинної галереї Юрій Вакуленко, колекціонерка зі Швейцарії Наталі Барбі, співачка Скарлетт, генеральний директор телеканалу «Еко» Оксана Данилова, співачка, віце-президент Європейського університету Ксанті, Алла Наволокіна, всесвітньовідомий художник Ігор Галан, живописець Ірина Федоренко, екс-міністр екології Павло Ігнатенко, зірка балету Олеся Шляхтич, інтелектуальний лідер сучасного мистецтва Олег Пінчук, світська левиця Вікторія Джабарова, топ-модель Галина Аузяк, директор галереї «Art Terminal» Олександр Кухорь, головний редактор журналу «Образотворче мистецво» Володимир Петрашік, Володимир Пилипенко, Ротарі Клаб, співзасновник благодійного фонду «діти дітям» Олена Момот, продюсер, співак Кір Каплуновский, відомий дизайнер Яніс Степаненко, Даша Тендітна, відомі художники:  Анфіса Кас, Тетяна Бас, Ph.D, associate professor Наталя Костецька, засновниця івент-агентства Di Entertainment Діана Чмих та інші.  

Меседж проекту зрозумілий і простий - задумайтеся на хвилинку про наслідки своїх дій ... І давайте вже сьогодні дбайливіше ставитися до навколишнього світу і до себе.

Теги: VOZIANOV ,Анна Чичеріна,Чичеріна,Украина,Україна,Ani Rechich,VEINS,Вени,Вени Землі,Металева труба,труба,Coronavirus , Коронавірус, коронавирус,Эпидемия,Эпидемия коронавируса,пандемия ,пандемия коронавируса,Земля,OSDC Dance Theatre,Ярослав Ткачук , Олексій Потьомкін, Володимир Кутузов, Ліна Володіна, Каріна Тельвер, Олеся Шляхтич,Ткачук , Потьомкін, Кутузов, Володіна, Тельвер, Шляхтич,Євген Кайгородов,Кайгородов,Valeriia Leshchova Pinchuk Art Gallery, Voda.ua,Слава Стоянов, Андрій Метльов,Стоянов, Метльов,Київська картинна галерея Юрій Вакуленко,Київська картинна галерея ,Київська картинна галерея Вакуленко,Вакуленко,Юрій Вакуленко,Наталі Барбі,Барбі,Скарлетт, Оксана Данилова, Данилова,Ксанті, Алла Наволокіна, Наволокіна,Ігор Галан, Ірина Федоренко, Павло Ігнатенко,Галан, Федоренко, Ігнатенко,Олег Пінчук, Вікторія Джабарова, Галина Аузяк,Пінчук, Джабарова, Аузяк,Art Terminal,Олександр Кухорь,Кухорь,Володимир Петрашік, Володимир Пилипенко, Ротарі Клаб,Петрашік, Пилипенко, Клаб,Олена Момот,Момот,Кір Каплуновский, Яніс Степаненко, Даша Тендітна,Каплуновский, Степаненко, Тендітна,Анфіса Кас, Тетяна Бас,Кас, Бас, Наталя Костецька, Костецька,Di Entertainment Діана Чмих ,Di Entertainment Чмих ,Di Entertainment ,Діана Чмих ,Чмих
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР